Menu

Καλωσόρισμα

Θα ήθελα να καλωσορίσω όλους τους επισκέπτες του παρόντος ιστολογίου και ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο!
Αυτό το blog δημιουργήθηκε με κύριο στόχο την ενημέρωση σε θέματα που αφορούν την Διδασκαλία της Πληροφορικής στην Εκπαίδευση. Θα βρείτε άρθρα για την Πληροφορική και την Τεχνολογία καθώς και επιλεγμένο υλικό δικό μου αλλά και άλλων συναδέλφων σχετικό με τη Διδασκαλία της Πληροφορικής στο Γυμνάσιο.
Σύμφωνα με τα παρόντα Α.Π.Σ. και Δ.Ε.Π.Π.Σ στην Πληροφορική, το παρόν υλικό μπορεί να αξιοποιηθεί εκτός από το Γυμνάσιο στο Γενικό Λύκειο, στο ΕΠΑ.Λ αλλά και στο Δημοτικό με κάποιες τροποποιήσεις.
                                                   Καλή πλοήγηση!

Τι είναι το WEBQUEST- Ιστοεξερεύνηση;

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Ο όρος ιστοεξερεύνηση (WebQuest) εισήχθη για πρώτη φορά το 1995 από τον Bernie Dodge για να περιγράψει μία δομημένη μαθησιακή δραστηριότητα, η οποία είναι προσανατολισμένη στη διερεύνηση (inquiry) με στόχο την επίλυση προβλημάτων, μέσα από την αξιοποίηση πληροφοριών που αντλούνται, κατά βάση, από πηγές του Παγκόσμιου Ιστού (Web). Πρόκειται για ένα μαθησιακό σενάριο ή μια δραστηριότητα τύπου project (σχέδιο εργασίας)
που στοχεύει στην ενεργοποίηση όλων των μαθητών και στη συνεργασία μεταξύ τους, ώστε να διαπραγματευτούν ένα θέμα, ένα πρόβλημα ή μια ομαδική εργασία που αναθέτει ο εκπαιδευτικός.

Τα στάδια δημιουργίας ενός WebQuest είναι:


  • Εισαγωγή (Introduction)
  • Εργασία ή Αποστολή (Task)
  • Διαδικασία (Process)
  • Αξιολόγηση (Evaluation)
  • Συμπέρασμα (Conclusion)
  • Σελίδα Δασκάλου (Teacher's corner)
  • Πηγές (Resources)



Ιστοεξερευνήσεις (Webquests) from Vasilis Drimtzias

Εργαλεία για δημιουργία ιστοεξερευνήσεων:

1.OpenWebQuest: πλατφόρμα δημιουργίας και φιλοξενίας Ιστοεξερευνήσεων, Φιλοξενείται από: Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, http://platform.openwebquest.org/

2. Zunal WebQuest Maker – ΔΩΡΕΑΝ
Προϋπόθεση είναι να κάνετε πρώτα εγγραφή

3. Questgarden (http://questgarden.com): Αποτελεί δημιουργία του Dodge και προσφέρεται με μικρή συνδρομή. Για 30 ημέρες είναι δωρεάν για μια ιστοεξερευνηση.


4. PHP Webquest (http://www.phpwebquest.org): Μπορεί να μεταφορτωθεί και να εγκαταστασθεί σε διακομιστή της επιλογής του χρήστη. Από την ομάδα ηλεκτρονικής μάθησης του ΤΚΕΠ Πελοποννήσου διατίθεται στη διεύθυνση: http://eprl.korinthos.uop.gr/phpwq2.6


View more presentations or Upload your own.


Τυχαίες αναρτήσεις...