Menu

Καλωσόρισμα

Θα ήθελα να καλωσορίσω όλους τους επισκέπτες του παρόντος ιστολογίου και ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο!
Αυτό το blog δημιουργήθηκε με κύριο στόχο την ενημέρωση σε θέματα που αφορούν την Διδασκαλία της Πληροφορικής στην Εκπαίδευση. Θα βρείτε άρθρα για την Πληροφορική και την Τεχνολογία καθώς και επιλεγμένο υλικό δικό μου αλλά και άλλων συναδέλφων σχετικό με τη Διδασκαλία της Πληροφορικής στο Γυμνάσιο.
Σύμφωνα με τα παρόντα Α.Π.Σ. και Δ.Ε.Π.Π.Σ στην Πληροφορική, το παρόν υλικό μπορεί να αξιοποιηθεί εκτός από το Γυμνάσιο στο Γενικό Λύκειο, στο ΕΠΑ.Λ αλλά και στο Δημοτικό με κάποιες τροποποιήσεις.
                                                   Καλή πλοήγηση!

ThingLink: Δημιουργία διαδραστικών εικόνων

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Το Thinglink είναι μια εφαρμογή με την οποία μπορεί κανείς να δημιουργήσει διαδραστικές εικόνες.
Ο τρόπος είναι πολύ απλός καθώς το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να κάνετε μια εγγραφή στον ιστότοπο, στον οποίο θα μπορείτε να ανεβάζετε τις φωτογραφίες σας είτε από τον υπολογιστή σας που τις έχετε αποθηκευμένες είτε από το Facebook ή το Flickr.
Στη συνέχεια μπορείτε να τοποθετείτε ετικέτες (tags) σε διάφορα σημεία της.
Τα σημεία ενδιαφέροντος μπορεί να είναι κείμενο, ήχοι, υπερσύνδεσμοι, βίντεο, κ.α. με τα οποία μετατρέπετε την εικόνα σας σε υπερμεσική.
Η εικόνα φόντου είναι μεν στατική, αλλά κάθε "βουλίτσα" πάνω στην εικόνα είναι ένα  πολυμεσικό, διαδραστικό σημείο που θα δώσει ενέργεια στην αφίσα.
Ο ιστότοπος προσφέρει ένα βασικό λογαριασμό, όπου οι χρήστες θα μπορούν να ανεβάζουν μέχρι 50 εικόνες και να έχουν μια ταμπλέτα Facebook.
Βέβαια εκτός από προσωπική χρήση το ThingLink μπορείτε να το αξιοποιήσετε και στην εκπαίδευση αφού ο εκπαιδευτικός μπορεί να χρησιμοποιήσει μια εικόνα, σχετική με τη θεματική που διδάσκει και να εξηγήσει μέσω των tags τα διάφορα μέρη της. Η εικόνα αυτή μαζί με τα tags μπορεί να συγκεντρώσει, με ένα συνοπτικό τρόπο, όλες τις απαραίτητες γνώσεις του μαθήματος. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το ThingLink για να δημιουργήσουν οι μαθητές σας ένα ψηφιακό, αλληλεπιδραστικό κολάζ πληροφοριών που στηρίζεται πάνω σε μια κεντρική φωτογραφία στα πλαίσια μιας ομαδοσυνεργατικής εργασίας.
Δεν χρειάζεται οι μαθητές να έχουν λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), Αναβαθμίζει ο εκπαιδευτικός το λογαριασμό του σε thinglink-teacher. Μ' αυτόν τον τρόπο δίνεται στον εκπαιδευτικό η δυνατότητα να δηλώνει τους μαθητές του στο δικό του λογαριασμό, όπου θα μεταφορτώνουν τις εικόνες τους με ασφάλεια.
Τέλος τις διαδραστικές εικόνες που θα δημιουργήσετε δεν μπορείτε να τις αποθηκεύσετε στον υπολογιστή σας. Αντίθετα, μπορείτε να τις κάνετε share δίνοντας τον σύνδεσμο είτε δημοσιοποιώντας το σε facebook, twitter, google+ κ.λ.π. είτε να τις ενσωματώσετε στο  site σας από όπου μπορούν να έχουν  πρόσβαση οι μαθητές σας.

Δείτε ένα παράδειγμα:

Τυχαίες αναρτήσεις...