Menu

Καλωσόρισμα

Θα ήθελα να καλωσορίσω όλους τους επισκέπτες του παρόντος ιστολογίου και ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο!
Αυτό το blog δημιουργήθηκε με κύριο στόχο την ενημέρωση σε θέματα που αφορούν την Διδασκαλία της Πληροφορικής στην Εκπαίδευση. Θα βρείτε άρθρα για την Πληροφορική και την Τεχνολογία καθώς και επιλεγμένο υλικό δικό μου αλλά και άλλων συναδέλφων σχετικό με τη Διδασκαλία της Πληροφορικής στο Γυμνάσιο.
Σύμφωνα με τα παρόντα Α.Π.Σ. και Δ.Ε.Π.Π.Σ στην Πληροφορική, το παρόν υλικό μπορεί να αξιοποιηθεί εκτός από το Γυμνάσιο στο Γενικό Λύκειο, στο ΕΠΑ.Λ αλλά και στο Δημοτικό με κάποιες τροποποιήσεις.
                                                   Καλή πλοήγηση!

Η γλώσσα προγραμματισμού Python

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Η Python είναι μια δυναμική αντικειμενοστραφής γλώσσα προγραμματισμού που η χρήση της διαδίδεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια, και η ευκολία χρήσης της την κάνει κατάλληλη για ένα εισαγωγικό μάθημα στην επιστήμη των υπολογιστών.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλά είδη ανάπτυξης λογισμικού. Προσφέρει ισχυρή υποστήριξη για ενσωμάτωση με άλλες γλώσσες και εργαλεία,
και διαθέτει μία πλούσια γκάμα βιβλιοθηκών.
Είναι μια γλώσσα που συνδυάζει σημαντική ισχύ με πολύ σαφή σύνταξη. Χρησιμοποιεί ενότητες (modules), τάξεις (classes), εξαιρέσεις (exceptions) καθώς και πολύ υψηλού επιπέδου δυναμικούς τύπους δεδομένων.
Δημιουργήθηκε από τον Guido Van Rossum το 1991 και το όνομά της προέρχεται από ένα από τα αγαπημένα τηλεοπτικά θεάματα του Van Rossum, το ιπτάμενο τσίρκο των Monty Python's.

Οδηγοί χρήσης:
Εγκατάσταση Python στον υπολογιστή σας:

  • Η Python είναι ενσωματωμένη (συνήθως) σε όλες τις υλοποιήσεις του Linux (Ubuntu, Fedora κλπ)
  • Μπορείτε να την εγκαταστήσετε στα συνηθισμένα λειτουργικά συστήματα (Windows, Linux, MacOS) π.χ. από την ιστοσελίδα της Enthought (Canopy Express). 
  • Όσοι επιθυμείτε να εγκαταστήσετε το λειτουργικό σύστημα Linux, παράλληλα με το λειτουργικό σύστημα των Windows, μπορείτε να εγκαταστήσετε μια εικονική μηχανή (Virtual machine) Linux στον Η/Υ σας. Για να το κάνετε αυτό μπορείτε να κατεβάσετε το πρόγραμμα VirtualBox της Oracle (από εδώ). Αφού τρέξετε το πρόγραμμα VirtualBox στον Η/Υ, εγκαταστήστε την εικονική μηχανή (που βρίσκεται εδώ, σε συμπιεσμένη μορφή), επιλέγοντας από το Menu εντολών Machine την προσθήκη μηχανής (Add Machine). Μετά θα εμφανιστεί στις υπάρχουσες μηχανές η μηχανή Linux_VM. Επιλέγεται το start για να ξεκινήσει η μηχανή  Linux_VM. Μετά από λίγο  θα εμφανιστεί  το  login  περιβάλλον  του  Linux,  με   Username: archimides. Κάνετε login με password το username.
Δείτε στο παρακάτω βίντεο 17 μαθήματα προγραμματισμού σε Python:

Τυχαίες αναρτήσεις...