Menu

Καλωσόρισμα

Θα ήθελα να καλωσορίσω όλους τους επισκέπτες του παρόντος ιστολογίου και ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο!
Αυτό το blog δημιουργήθηκε με κύριο στόχο την ενημέρωση σε θέματα που αφορούν την Διδασκαλία της Πληροφορικής στην Εκπαίδευση. Θα βρείτε άρθρα για την Πληροφορική και την Τεχνολογία καθώς και επιλεγμένο υλικό δικό μου αλλά και άλλων συναδέλφων σχετικό με τη Διδασκαλία της Πληροφορικής στο Γυμνάσιο.
Σύμφωνα με τα παρόντα Α.Π.Σ. και Δ.Ε.Π.Π.Σ στην Πληροφορική, το παρόν υλικό μπορεί να αξιοποιηθεί εκτός από το Γυμνάσιο στο Γενικό Λύκειο, στο ΕΠΑ.Λ αλλά και στο Δημοτικό με κάποιες τροποποιήσεις.
                                                   Καλή πλοήγηση!

Διαμοιρασμός παρουσιάσεων με το Slideshare

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
To SlideShare είναι μία online υπηρεσία με τη βοήθεια της οποίας τα μέλη του μπορούν να ανεβάσουν στο internet, να αποθηκεύσουν και να διαμοιραστούν αρχεία κειμένου Word, Excel,  Adobe PDF, παρουσιάσεις Powerpoint αλλά και Mp3 αρχεία, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο online παρουσιάσεις.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κάνετε αναρτήσεις θα πρέπει πρώτα να κάνετε εγγραφή  πατώντας Sign up.
 Μπορείτε να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό είτε μέσω του email σας, είτε να συνδεθείτε μέσω του λογαριασμού σας στο facebook και να διαμοιράσετε αρχεία κειμένου αλλά και βίντεο (μέχρι 3 videos στο δωρεάν λογαριασμό). Μόλις ανεβάσετε το αρχείο σας δημιουργείται αυτόματα μία online παρουσίαση με το κείμενο σας την οποία κάποιος χρήστης μπορεί να την ενσωματώσει σε μία δική του σελίδα ή να την κατεβάσει με την μορφή στην οποία έγινε το upload. Επίσης μπορείτε να συγχρονίσετε ένα αρχείο mp3 ή ένα podcast με το slideset και να δημιουργήσετε ένα slidecast ώστε να κάνετε την παρουσίασή σας περισσότερο ενδιαφέρουσα.
Εκτός βέβαια από το ανέβασμα των αρχείων σας από τον υπολογιστή μέσα στο site, έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε ένα plugin του Firefox (Firefox Universal FireUploader), το οποίο χρησιμοποιείται και για άλλες εφαρμογές (Flickr, Youtube, Photobucket) και με αυτό μπορείτε να ανεβάσετε τα αρχεία που θέλετε μέσω μίας διεπαφής drag & drop. Επιπλέον, μπορείτε να εισάγετε τις διαφάνειες σας απευθείας και από το Google Docs.

Γενικά σε μία παρουσίαση ο χρήστης μπορεί:

  • Να ενσωματώσει video από το youtube ανάμεσα στις διαφάνειες.
  • Να δημιουργήσει ένα slidecast (slideset + podcast).
  • Να διαμοιράσει την παρουσίαση ενσωματώνοντάς την σε διάφορα sites.
  • Να δώσει την άδεια για να κατεβούν οι διαφάνειες που έχει ανεβάσει. 
Ένα εγχειρίδιο χρήσης του Slideshare:



Πώς να ανεβάσετε μια παρουσίαση στο slideshare:

Τυχαίες αναρτήσεις...