Menu

Καλωσόρισμα

Θα ήθελα να καλωσορίσω όλους τους επισκέπτες του παρόντος ιστολογίου και ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο!
Αυτό το blog δημιουργήθηκε με κύριο στόχο την ενημέρωση σε θέματα που αφορούν την Διδασκαλία της Πληροφορικής στην Εκπαίδευση. Θα βρείτε άρθρα για την Πληροφορική και την Τεχνολογία καθώς και επιλεγμένο υλικό δικό μου αλλά και άλλων συναδέλφων σχετικό με τη Διδασκαλία της Πληροφορικής στο Γυμνάσιο.
Σύμφωνα με τα παρόντα Α.Π.Σ. και Δ.Ε.Π.Π.Σ στην Πληροφορική, το παρόν υλικό μπορεί να αξιοποιηθεί εκτός από το Γυμνάσιο στο Γενικό Λύκειο, στο ΕΠΑ.Λ αλλά και στο Δημοτικό με κάποιες τροποποιήσεις.
                                                   Καλή πλοήγηση!

Sliderocket: Online πλατφόρμα δημιουργίας παρουσιάσεων

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Το Sliderocket είναι μια online πλατφόρμα που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργήσουν, να διαχειριστούν, να μοιραστούν και να αξιολογήσουν τις παρουσιάσεις τους. Φυσικά, μπορείτε να εισάγετε και έτοιμες παρουσιάσεις από το PowerPoint ή από το GoogleDocs, είτε σαν εικόνες για γρήγορο και εύκολο διαμοιρασμό είτε σαν επεξεργάσιμα αρχεία, πλήρως συμβατά με το Sliderocket.
Η εφαρμογή είναι προσβάσιμη τόσο με, όσο και χωρίς σύνδεση στο ίντερνετ χάρη στη λειτουργία DesktopPresenter, ενώ μπορείτε να συνδεθείτε και από κινητές συσκευές, ανεξάρτητα από το λειτουργικό σύστημα και το είδος της συσκευής που έχετε.
Το Sliderocket προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία επαγγελματικών εργαλείων για να σχεδιάσετε τις παρουσιάσεις σας, δυνατότητα χρήσης έτοιμων θεμάτων και δημιουργιών από υπάρχουσες συλλογές, καθώς και ενσωμάτωσης γραφημάτων, πινάκων, εικόνων, ήχου, βίντεο υψηλής ευκρίνειας και αρχείων flash για να τις εμπλουτίσετε. Επιπλέον, μπορείτε εύκολα να παρουσιάσετε δυναμικά, ζωντανό υλικό από διαδικτυακές πηγές, όπως το Flickr και το YouTube, και να κάνετε χρήση πρόσθετων plug-in του Yahoo και του Twitter για να επεκτείνετε τη λειτουργικότητα και να προσθέσετε γρήγορα προδιαμορφωμένο περιεχόμενο στις διαφάνειες σας.
Συγχρόνως, μπορείτε να εργαστείτε συνεργατικά, σε ομάδες, χρησιμοποιώντας τη βιβλιοθήκη διαφανειών του Sliderocket που ανανεώνεται αυτόματα για να μοιραστείτε τις παρουσιάσεις σας.


Η επιλογή της προσβασιμότητας των εγγράφων βασίζεται στις προσωπικές σας επιλογές, ενώ ο διαμοιρασμός μπορεί να πραγματοποιηθεί με τρεις τρόπους: 

  1. Δημοσιεύοντας το URLτης παρουσίασης, 
  2. Ενσωματώνοντάς την σε κάποια ιστοσελίδα ή blogκαι 
  3. Στέλνοντας μια πρόσκληση μέσω e-mail. 

Τέλος, δίνει τη δυνατότητα ανατροφοδότησης στατιστικών στοιχείων σχετικά με την αποτελεσματικότητα των παρουσιάσεων σας, όπως πλήθος προβολών, ώστε να έχετε μια εικόνα για τον αντίκτυπο που έχουν στην κοινότητα.
Μπορείτε να κάνετε μια δωρεάν δοκιμαστική εγγραφή στο εργαλείο για ένα διάστημα 14 ημερών και στη συνέχεια να επιλέξετε τη βασική έκδοση, που παρέχεται δωρεάν και δίνει 250ΜΒ αποθηκευτικό χώρο ή τις αναβαθμισμένες εκδόσεις που απαιτούν μηνιαία ή ετήσια συνδρομή.

Τυχαίες αναρτήσεις...