Menu

Καλωσόρισμα

Θα ήθελα να καλωσορίσω όλους τους επισκέπτες του παρόντος ιστολογίου και ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο!
Αυτό το blog δημιουργήθηκε με κύριο στόχο την ενημέρωση σε θέματα που αφορούν την Διδασκαλία της Πληροφορικής στην Εκπαίδευση. Θα βρείτε άρθρα για την Πληροφορική και την Τεχνολογία καθώς και επιλεγμένο υλικό δικό μου αλλά και άλλων συναδέλφων σχετικό με τη Διδασκαλία της Πληροφορικής στο Γυμνάσιο.
Σύμφωνα με τα παρόντα Α.Π.Σ. και Δ.Ε.Π.Π.Σ στην Πληροφορική, το παρόν υλικό μπορεί να αξιοποιηθεί εκτός από το Γυμνάσιο στο Γενικό Λύκειο, στο ΕΠΑ.Λ αλλά και στο Δημοτικό με κάποιες τροποποιήσεις.
                                                   Καλή πλοήγηση!

Χρησιμοποιείστε ένα διαχειριστή κωδικών για να μην ξεχνάτε τους κωδικούς σας

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Στην σύγχρονη εποχή που ζούμε και με την αλματώδη εξέλιξη της τεχνολογίας, όλοι μας χρησιμοποιούμε κωδικούς πρόσβασης, μιας και έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας οι υπολογιστές, τα smartphone και γενικά οι έξυπνες συσκευές.
Χρησιμοποιούμε κωδικούς για πρόσβαση στο internet, για τα social media, για το e-mail, για οποιαδήποτε ιστοσελίδα εγγραφούμε, για κινητά,
για κάρτες και για αμέτρητες άλλες υπηρεσίες που είναι απαραίτητες για την καθημερινότητα μας. Τα passwords είναι το αντίτιμο στις διευκολύνσεις που παρέχουν οι έξυπνες συσκευές αλλά και το διαδίκτυο. Και αν ξεχάσουμε έναν από αυτούς, τότε απαιτείται η διαδικασία ανάκτησης τους, μια διαδικασία που κάποιες φορές είναι εύκολη, απλή και κάποιες άλλες όχι και τόσο.
Υπάρχουν προγράμματα - διαχειριστές κωδικών που συγκεντρώνουν όλους τους κωδικούς που τους καταχωρούμε. Βέβαια και αυτά θέλουν κωδικό αλλά ο μόνος κωδικός που θα πρέπει να θυμάται ο χρήστης ενός τέτοιου προγράμματος είναι αυτός που θα του δίνει πρόσβαση σε αυτό.
Παράλληλα, τέτοιου είδους προγράμματα έχουν την δυνατότητα να δημιουργούν πολύ ισχυρά passwords, αν ο χρήστης τους το επιθυμεί. Έτσι, μπορούμε να αποκτήσουμε πανίσχυρους κωδικούς, χωρίς καν να χρειάζεται να τους θυμόμαστε.

Ένα από τα γνωστότερα εργαλεία διαχείρισης κωδικών είναι το LastPass. Είναι δωρεάν και συνδέεται τόσο με υπολογιστές όσο και με κινητά. Είναι εύκολο στη χρήση και δεν θα ξεχάσετε ποτέ ξανά τους κωδικούς σας, αφού μπορείτε να συνδεθείτε με ένα μόνο κλικ από Windows, Mac και Linux. Επίσης συγχρονίζει αυτόματα τα δεδομένα σας, επιτρέποντας σας την πρόσβαση από οπουδήποτε. Ταυτόχρονα διασφαλίζει τους λογαριασμούς σας από κυβερνοεπιθέσεις, online απάτες και κακόβουλο λογισμικό, ενώ είναι απόλυτα ασφαλές αφού όλα τα δεδομένα κρυπτογραφούνται τοπικά στον υπολογιστή σας και μόνο ο χρήστης μπορεί να τα ξεκλειδώσει.

Άλλα προγράμματα είναι το Dashlane, το KeePassX αλλά και το Sticky Password

Η επιλογή του προγράμματος είναι δική σας!!!

Τυχαίες αναρτήσεις...