Menu

Καλωσόρισμα

Θα ήθελα να καλωσορίσω όλους τους επισκέπτες του παρόντος ιστολογίου και ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο!
Αυτό το blog δημιουργήθηκε με κύριο στόχο την ενημέρωση σε θέματα που αφορούν την Διδασκαλία της Πληροφορικής στην Εκπαίδευση. Θα βρείτε άρθρα για την Πληροφορική και την Τεχνολογία καθώς και επιλεγμένο υλικό δικό μου αλλά και άλλων συναδέλφων σχετικό με τη Διδασκαλία της Πληροφορικής στο Γυμνάσιο.
Σύμφωνα με τα παρόντα Α.Π.Σ. και Δ.Ε.Π.Π.Σ στην Πληροφορική, το παρόν υλικό μπορεί να αξιοποιηθεί εκτός από το Γυμνάσιο στο Γενικό Λύκειο, στο ΕΠΑ.Λ αλλά και στο Δημοτικό με κάποιες τροποποιήσεις.
                                                   Καλή πλοήγηση!

Αλλαγή μεγέθους εικόνων με το Fotosizer

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Το Fotosizer είναι ένα δωρεάν και χρήσιμο εργαλείο μαζικής αλλαγής διαστάσεων φωτογραφιών μιας και ο διαμοιρασμός φωτογραφιών στο διαδίκτυο γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής. Το εργαλείο αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να αλλάξετε το μέγεθος στις φωτογραφίες σας με ένα γρήγορο και εύκολο τρόπο λόγω του interface που διαθέτει.
Οι φωτογραφίες από τις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές ή από τα έξυπνα κινητά
(smartphones), που είναι αρχεία JPEG, λαμβάνονται σε υψηλές αναλύσεις και είναι πάρα πολύ μεγάλες για αποστολή μέσω διαδικτύου ή για να τις ανεβάσετε σε μια κοινόχρηστη τοποθεσία Web (μερικές φωτογραφίες φτάνουν μέχρι 5 megabytes).
Αφού τρέξετε το πρόγραμμα επιλέξτε να φορτώσετε την φωτογραφία ή τις φωτογραφίες που θέλετε να αλλάξετε τις διαστάσεις,  επιλέξτε τις διαστάσεις της φωτογραφίας ορίστε το φάκελο που θέλετε να αποθηκευθούν και πατήστε εκκίνηση.
Με το Fotosizer, μπορείτε να συρρικνώσετε αρχεία εικόνας JPEG, μαζί με άλλες υποστηριζόμενες μορφές ( JPG, TIF, PNG, BMP, TGA, GIF), και να μειώσετε δραστικά το χρόνο μεταφοράς στο διαδίκτυο ή να εξοικονομήσετε αποθηκευτικό χώρο αν χρειαστεί να τις ανεβάσετε σε κάποιο δικό σας χώρο - σελίδα στο διαδίκτυο.
Σας επιτρέπει λοιπόν να εφαρμόσετε εφέ στις φωτογραφίες σας, να τις περιστρέψτε ή να αλλάξετε το μέγεθος τους μαζικά.

Δείτε ένα σχετικό βίντεο tutorial για το fotosizer:

Τυχαίες αναρτήσεις...