Menu

Καλωσόρισμα

Θα ήθελα να καλωσορίσω όλους τους επισκέπτες του παρόντος ιστολογίου και ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο!
Αυτό το blog δημιουργήθηκε με κύριο στόχο την ενημέρωση σε θέματα που αφορούν την Διδασκαλία της Πληροφορικής στην Εκπαίδευση. Θα βρείτε άρθρα για την Πληροφορική και την Τεχνολογία καθώς και επιλεγμένο υλικό δικό μου αλλά και άλλων συναδέλφων σχετικό με τη Διδασκαλία της Πληροφορικής στο Γυμνάσιο.
Σύμφωνα με τα παρόντα Α.Π.Σ. και Δ.Ε.Π.Π.Σ στην Πληροφορική, το παρόν υλικό μπορεί να αξιοποιηθεί εκτός από το Γυμνάσιο στο Γενικό Λύκειο, στο ΕΠΑ.Λ αλλά και στο Δημοτικό με κάποιες τροποποιήσεις.
                                                   Καλή πλοήγηση!

RAMTYPE 5.0: Πρόγραμμα αυτοδιδασκαλίας για το τυφλό σύστημα δακτυλογράφησης

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Αν σκεφτούμε ότι στο άμεσο μέλλον η χρήση υπολογιστή θα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος κάθε εργασίας, η χρήση του τυφλού συστήματος θα είναι σημαντική εξοικονόμηση χρόνου και παράγοντας παραγωγικότητας.
Το RamType είναι το πιο γνωστό πρόγραμμα εκμάθησης τυφλού συστήματος που υποστηρίζει ελληνικά.
Περιλαμβάνει ένα σύνολο μαθημάτων και ασκήσεων που θα σας βοηθήσουν να εκπαιδεύσετε τις ικανότητές σας πάνω στο τυφλό σύστημα.
Διαθέτει ένα καλαίσθητο και βοηθητικό περιβάλλον με εικόνες που σας καθοδηγούν στις κινήσεις σας, χρονόμετρο καθώς και αριθμητικά αποτελέσματα (score - δείκτης ακρίβειας) των επιδόσεών σας.
Θα βρείτε ασκήσεις και για το αριθμητικό πληκτρολόγιο που βρίσκεται στο δεξί μέρος του πληκτρολογίου. Η καλύτερη εξάσκηση γίνεται ακολουθώντας τις ασκήσεις, την μία μετά την άλλη και στη συνέχεια πηγαίνοντας σε επόμενο κεφάλαιο, μέχρι να ολοκληρώσετε το πρόγραμμα. Αν χρειαστεί μπορείτε να επαναλάβετε εκείνες τις ασκήσεις που σας δυσκόλεψαν. Τέλος, εκτός από τις ασκήσεις, υπάρχει και μια λειτουργία εξάσκησης για να δείτε πόσο καλά μάθατε το τυφλό σύστημα. Η εκμάθηση χρησιμοποιεί λέξεις από αυτές που υπάρχουν στα κεφάλαια των ασκήσεων και σας χρονομετρά, κρατώντας ένα σκορ.




Οδηγίες εγκατάστασης Ramtype 5.0

Το RamType 5.0 μπορείτε να το κατεβάσετε πατώντας εδώ
Μετά το κατέβασμα στον υπολογιστή σας, αποσυμπιέζετε το αρχείο. Εγκαθιστάτε την εφαρμογή κάνοντας διπλό κλικ στο αρχείο Setup.exe.

Οδηγίες Δακτυλογράφησης:
  • Τοποθετήστε τα δάχτυλά σας στα μπλε πλήκτρα, όπως στην εικόνα. Αυτή είναι η βασική θέση για δακτυλογράφηση. Μπορείτε να βρείτε τη θέση, χωρίς να κοιτάτε στο πληκτρολόγιο. Νιώστε τις γραμμές στα πλήκτρα F και J και τοποθετήστε τους δείκτες του κάθε χεριού σας σε αυτά τα πλήκτρα.
  • Από εδώ, μπορείτε εύκολα να φτάσετε όλα τα άλλα πλήκτρα. Για παράδειγμα, το δάχτυλο στο γράμμα D χρησιμοποιείται για τα γράμματα Ε και C. Το δάχτυλο το οποίο μένει στο F μπορεί να φτάσει τα γράμματα T, G, B και V.
  • Όσο μαθαίνετε να δακτυλογραφείτε, να κοιτάτε κάτω από το κουτί κειμένου, για να δείτε ποιο δάχτυλο χρησιμοποιείτε. 
  • Αν είστε στο αρχικό στάδιο, θα μάθετε πώς να δακτυλογραφείτε απλά γράμματα. Όταν θα φτάσετε στο μάθημα 15, θα μπορείτε να δακτυλογραφείτε λέξεις και προτάσεις με νόημα.
  • Η ταχύτητα και η ακρίβεια είναι τα δύο βασικότερα στοιχεία για έναν καλό δακτυλογράφο. Θα είναι βοηθητικό για εσάς να ελέγχετε την ταχύτητά σας, περιοδικά, όσο κάνετε εξάσκηση.


Τυχαίες αναρτήσεις...