Menu

Καλωσόρισμα

Θα ήθελα να καλωσορίσω όλους τους επισκέπτες του παρόντος ιστολογίου και ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο!
Αυτό το blog δημιουργήθηκε με κύριο στόχο την ενημέρωση σε θέματα που αφορούν την Διδασκαλία της Πληροφορικής στην Εκπαίδευση. Θα βρείτε άρθρα για την Πληροφορική και την Τεχνολογία καθώς και επιλεγμένο υλικό δικό μου αλλά και άλλων συναδέλφων σχετικό με τη Διδασκαλία της Πληροφορικής στο Γυμνάσιο.
Σύμφωνα με τα παρόντα Α.Π.Σ. και Δ.Ε.Π.Π.Σ στην Πληροφορική, το παρόν υλικό μπορεί να αξιοποιηθεί εκτός από το Γυμνάσιο στο Γενικό Λύκειο, στο ΕΠΑ.Λ αλλά και στο Δημοτικό με κάποιες τροποποιήσεις.
                                                   Καλή πλοήγηση!

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα, 7 έως 22 Οκτωβρίου 2017

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού πραγματοποιείται για 5η συνεχόμενη χρονιά από 7 έως 22 Οκτωβρίου 2017. Εκατομμύρια παιδιά, νέοι, ενήλικες, γονείς, εκπαιδευτικοί, επιχειρηματίες και φορείς χάραξης πολιτικής ενώνουν τις προσπάθειές τους, και συμμετέχουν σε μαζικές εκδηλώσεις
και θα παρακολουθήσουν μαθήματα σε όλη την Ευρώπη με σκοπό την εκμάθηση προγραμματισμού Η/Υ.
Η βασική ιδέα πίσω από την Εβδομάδα Προγραμματισμού είναι να δείξει πώς ο προγραμματισμός μπορεί να βοηθήσει να ζωντανέψτε τις ιδέες σας, να κάνει τον προγραμματισμό πιο προσιτό και να απομυθοποιηθούν οι δεξιότητες που χρειάζονται για να μάθει κάποιος να προγραμματίζει.
Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού είναι μία πρωτοβουλία απλών πολιτών που τη διαχειρίζονται εθελοντές, οι οποίοι προωθούν την εκμάθηση του προγραμματισμού στις χώρες τους, ως Πρέσβεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού. Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε το 2013 από την ομάδα των Νεαρών Συμβούλων για την Ψηφιακή Ατζέντα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού 2014, περισσότεροι από 150.000 άνθρωποι συμμετείχαν σε 4.200 εκδηλώσεις εκμάθησης κώδικα σε 36 χώρες στην Ευρώπη και πέραν αυτής.
Φέτος οι συμμετοχές και οι εκδηλώσεις αναμένεται να αυξηθούν ακόμα περισσότερο. 

Για περισσότερες πληροφορίες για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα δείτε εδώ

Για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Ελλάδα, δείτε εδώ.


Ώρα του Κώδικα με την Άννα και την Έλσα του Frozen (Beta)













Επισκεφτείτε τη νέα σειρά 20 ασκήσεων πατώντας εδώ

Τυχαίες αναρτήσεις...