Menu

Καλωσόρισμα

Θα ήθελα να καλωσορίσω όλους τους επισκέπτες του παρόντος ιστολογίου και ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο!
Αυτό το blog δημιουργήθηκε με κύριο στόχο την ενημέρωση σε θέματα που αφορούν την Διδασκαλία της Πληροφορικής στην Εκπαίδευση. Θα βρείτε άρθρα για την Πληροφορική και την Τεχνολογία καθώς και επιλεγμένο υλικό δικό μου αλλά και άλλων συναδέλφων σχετικό με τη Διδασκαλία της Πληροφορικής στο Γυμνάσιο.
Σύμφωνα με τα παρόντα Α.Π.Σ. και Δ.Ε.Π.Π.Σ στην Πληροφορική, το παρόν υλικό μπορεί να αξιοποιηθεί εκτός από το Γυμνάσιο στο Γενικό Λύκειο, στο ΕΠΑ.Λ αλλά και στο Δημοτικό με κάποιες τροποποιήσεις.
                                                   Καλή πλοήγηση!

Μετατροπή αρχείων με το Format Factory

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Ένα μεγάλο πρόβλημα για όλους, είναι η μορφή που έχουν κάποια αρχεία, που ενώ τα χρειαζόμαστε, πολλές φορές δεν είναι συμβατά με τη συσκευή μας ή δεν διαθέτουμε το ανάλογο λογισμικό για να τα διαχειριστούμε. Μπορεί επίσης να έχουμε αποθηκευμένο ένα Videoclip, σε μορφή MPEG2 ή MPEG4 και να θέλουμε να το μετατρέψουμε σε MP3 ή WMA, δηλαδή να κρατήσουμε μόνο τον ήχο.
Τη λύση μας τη δίνει το πρόγραμμα Format Factory,  ένα δωρεάν πρόγραμμα που υποστηρίζει όλες τις γνωστές επεκτάσεις αρχείων και υποστηρίζει και την ελληνική γλώσσα.
Το Format Factory μπορείτε να το κατεβάσετε πατώντας εδώ και στη συνέχεια "Free Download".

Από το αριστερό μέρος του παραθύρου, επιλέγουμε τον τύπο του αρχείου που θέλουμε να επεξεργαστούμε. Κάτω από τα εικονίδια υπάρχει λίστα με τους τύπους αρχείων και αναλόγως με τον τύπο που επιλέγουμε, βλέπουμε από πάνω την αντίστοιχη ομάδα εικονιδίων.

 Από δεξιά επιλέγουμε "Προσθήκη αρχείου" για να εισάγουμε το αρχείο που θέλουμε να μετατρέψουμε. Επιλέγουμε "Ρύθμιση εξαγωγής", για να επιλέξουμε σε τι θέλουμε να μετατρέψουμε αυτό που εισάγαμε.

Μόλις κάνουμε την επιλογή μας, πατάμε OK και έχουμε τελειώσει. Το νέο αρχείο θα αποθηκευθεί στη θέση FF Output, που δημιουργεί αυτόματα η εφαρμογή. Αν θέλουμε βέβαια μπορούμε από το κάτω μέρος του κεντρικού παραθύρου, εκεί που λέει "Φάκελος εξαγωγής", να αλλάξουμε τον προορισμό και να το αποθηκεύσουμε όπου εμείς θέλουμε.

Δείτε ένα σχετικό βίντεο:

Τυχαίες αναρτήσεις...