Menu

Καλωσόρισμα

Θα ήθελα να καλωσορίσω όλους τους επισκέπτες του παρόντος ιστολογίου και ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο!
Αυτό το blog δημιουργήθηκε με κύριο στόχο την ενημέρωση σε θέματα που αφορούν την Διδασκαλία της Πληροφορικής στην Εκπαίδευση. Θα βρείτε άρθρα για την Πληροφορική και την Τεχνολογία καθώς και επιλεγμένο υλικό δικό μου αλλά και άλλων συναδέλφων σχετικό με τη Διδασκαλία της Πληροφορικής στο Γυμνάσιο.
Σύμφωνα με τα παρόντα Α.Π.Σ. και Δ.Ε.Π.Π.Σ στην Πληροφορική, το παρόν υλικό μπορεί να αξιοποιηθεί εκτός από το Γυμνάσιο στο Γενικό Λύκειο, στο ΕΠΑ.Λ αλλά και στο Δημοτικό με κάποιες τροποποιήσεις.
                                                   Καλή πλοήγηση!

Κάλεσμα για εκπαιδευτές και δημιουργούς εκπαιδευτικού υλικού

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ), στο πλαίσιο των δράσεων του για τη διεξαγωγή εκπαιδευτικών προγραμμάτων που αφορούν τις ανοιχτές τεχνολογίες αναζητά συνεργάτες για την διδασκαλία μαθημάτων και την παραγωγή ανοιχτού εκπαιδευτικού υλικού.
Η διδασκαλία αφορά τρίωρες συνεδρίες και λαμβάνει χώρα καθημερινές ημέρες από 08:00 ως 15:00.
Οι εκπαιδευτές που θα επιλεγούν για τη διδασκαλία θα πρέπει να είναι σε θέση να παράγουν και το εκπαιδευτικό υλικό που περιγράφεται στη συνέχεια. Ενδέχεται περισσότεροι από ένας εκπαιδευτές να συνεργαστούν για την παραγωγή μιας διδακτικής ενότητας.
Το εκπαιδευτικό υλικό αφορά τα παρακάτω μαθήματα:
  • Εισαγωγή και πρακτικές 3D σχεδίαση και εκτύπωσης αντικειμένων.  Παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού 7 ωρών στα ελληνικά για μαθητές 13 – 18 ετών.
  • Εισαγωγή σε βασικές αρχές ηλεκτρονικών κατασκευών (Arduino, school robotics, IoT sensors).  Παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού 7  ωρών στα ελληνικά για μαθητές 13 – 18 ετών.
  • Εισαγωγή στην παραγωγή ψηφιακού περιεχομένου (εικόνα και ήχος) και στοιχεία ανάπτυξης ιστοσελίδων.  Παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού 7 ωρών στα ελληνικά για μαθητές 13 – 18 ετών.
  • Χρήση και συγγραφή σε πλατφόρμες Wiki.  Παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού 4  ωρών στα ελληνικά για μαθητές 13 – 18 ετών.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να στείλουν στο admin@eellak.gr έως τις 21 Ιανουαρίου 2018 με θέμα “Εκπαιδευτικό Υλικό για σχολικά σεμινάρια".

Περισσότερες πληροφορίες εδώ. 

Τυχαίες αναρτήσεις...