Menu

Καλωσόρισμα

Θα ήθελα να καλωσορίσω όλους τους επισκέπτες του παρόντος ιστολογίου και ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο!
Αυτό το blog δημιουργήθηκε με κύριο στόχο την ενημέρωση σε θέματα που αφορούν την Διδασκαλία της Πληροφορικής στην Εκπαίδευση. Θα βρείτε άρθρα για την Πληροφορική και την Τεχνολογία καθώς και επιλεγμένο υλικό δικό μου αλλά και άλλων συναδέλφων σχετικό με τη Διδασκαλία της Πληροφορικής στο Γυμνάσιο.
Σύμφωνα με τα παρόντα Α.Π.Σ. και Δ.Ε.Π.Π.Σ στην Πληροφορική, το παρόν υλικό μπορεί να αξιοποιηθεί εκτός από το Γυμνάσιο στο Γενικό Λύκειο, στο ΕΠΑ.Λ αλλά και στο Δημοτικό με κάποιες τροποποιήσεις.
                                                   Καλή πλοήγηση!

Τι είναι Μνήμη τυχαίας προσπέλασης (μνήμη RAM);

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Η μνήμη τυχαίας προσπέλασης (αγγλικά: Random access memory ή εν συντομία RAM) επιτρέπει σε μια συσκευή, όπως ένα smartphone, tablet, επιτραπέζιο ή φορητό υπολογιστή κλπ, να διαβάζει και να γράφει τις εντολές του συστήματος, να ολοκληρώνει πιο γρήγορα τις λειτουργίες και κατά συνέπεια το εκάστοτε μηχάνημα να δουλεύει πιο αποτελεσματικά.
Πρόκειται για μια βραχυπρόθεσμη μνήμη που τρέχει στο κεντρικό σύστημα ενός μηχανήματος, επιτρέποντας έτσι στις διαδικασίες να γράφονται και να διαβάζονται ταυτόχρονα, καθιστώντας το ένα εντελώς διαφορετικό τύπο μνήμης σε σύγκριση με έναν σκληρό δίσκο (hard drive) ή SSD (γνωστός ως μνήμη άμεσης πρόσβασης).
Σε αντίθεση με τη μνήμη άμεσης πρόσβασης, όταν η συσκευή αφαιρεθεί από την τροφοδοσία, η μνήμη RAM καθαρίζετε τελείως.
Δείτε τη συνέχεια του άρθρου εδώ...

Τυχαίες αναρτήσεις...