Menu

Καλωσόρισμα

Θα ήθελα να καλωσορίσω όλους τους επισκέπτες του παρόντος ιστολογίου και ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο!
Αυτό το blog δημιουργήθηκε με κύριο στόχο την ενημέρωση σε θέματα που αφορούν την Διδασκαλία της Πληροφορικής στην Εκπαίδευση. Θα βρείτε άρθρα για την Πληροφορική και την Τεχνολογία καθώς και επιλεγμένο υλικό δικό μου αλλά και άλλων συναδέλφων σχετικό με τη Διδασκαλία της Πληροφορικής στο Γυμνάσιο.
Σύμφωνα με τα παρόντα Α.Π.Σ. και Δ.Ε.Π.Π.Σ στην Πληροφορική, το παρόν υλικό μπορεί να αξιοποιηθεί εκτός από το Γυμνάσιο στο Γενικό Λύκειο, στο ΕΠΑ.Λ αλλά και στο Δημοτικό με κάποιες τροποποιήσεις.
                                                   Καλή πλοήγηση!

Εξ αποστάσεως εκπαίδευση: Oδηγός μαθητή για τη σύνδεση με την ψηφιακή τάξη

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Η Σύγχρονη (τηλεκπαίδευση) είναι η απευθείας διδασκαλία και μετάδοση μαθήματος σε πραγματικό χρόνο από εκπαιδευτικό, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας, σε μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές που παρακολουθούν ζωντανά μέσω υπολογιστή, κινητού ή tablet. Στην πλατφόρμα μπορεί κανείς να συνδεθεί και διαδικτυακά και τηλεφωνικά.
Η πλατφόρμα Webex (https://www.cisco.com/c/en/us/products/conferencing/webex-meetings/index.html) μπορεί να χρησιμοποιηθεί με απλή εγγραφή χωρίς κόστος για τον απλό χρήστη. Οι εκπαιδευόμενοι μπορούν να συμμετάσχουν σε τηλεκπαίδευση χωρίς να είναι υποχρεωτικά εγγεγραμμένοι. Στην απλή εγγραφή επιτρέπει απεριόριστες τηλεδιασκέψεις μέχρι 100 ατόμων, με δυνατότητες συνεργασίας όπως διαμοιρασμού οθόνης και εγγραφής κοινών σημειώσεων στην οθόνης. Περισσότερες λεπτομέρειες στις σχετικές οδηγίες στη σελίδα της Διεύθυνσης Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Η διαδικτυακή πλατφόρμα είναι ιδιαιτέρως απλή στη χρήση της. Κάθε εκπαιδευτικός διαθέτει μια εικονική τάξη με την οποία οι μαθητές συνδέονται, και έχει τη δυνατότητα να μοιραστεί μαζί τους υλικό (έγγραφα, παρουσιάσεις), να διαμοιραστεί μαζί τους την οθόνη τους, ενώ μπορεί ακόμη να επιβάλει απόλυτη σιγή στην τάξη, και οι μαθητές μπορούν να ζητήσουν το λόγο και να υποβάλουν ερωτήσεις. Υπάρχει συνεπώς πλήρης διάδραση εκπαιδευτικού και μαθητών.
Για όσους μαθητές τυχόν δεν διαθέτουν την κατάλληλη υποδομή για διαδικτυακή σύνδεση, η συμμετοχή στη διαδικτυακή πλατφόρμα δύναται να γίνει και μέσω τηλεφωνικής σύνδεσης με αστική χρέωση.


Οδηγίες για τους μαθητές, για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στην πλατφόρμα Cisco Webex - Του καθηγητή Πληροφορικής Νίκου Καλύβα, Καθηγητής Πληροφορικής, MSc (ΠΕ86).

Ο οδηγός έχει τεχνικά στοιχεία που πρέπει ο μαθητής να εφαρμόσει για τη σύνδεση του στην ψηφιακή τάξη.

  • Δείτε τον οδηγό πατώντας εδώ.

Δείτε παρακάτω ένα tutorial (ελληνικά):




Δείτε παρακάτω έναν αναλυτικό οδηγό ...



Για να πραγματοποιήσουμε τα δικά μας μαθήματα με τηλεδιάσκεψη την ημέρα και ώρα που θα οριστεί, θα πρέπει να πατήσετε στο λινκ:


https://minedu-secondary.webex.com/meet/mtzortz

Τυχαίες αναρτήσεις...