Menu

Καλωσόρισμα

Θα ήθελα να καλωσορίσω όλους τους επισκέπτες του παρόντος ιστολογίου και ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο!
Αυτό το blog δημιουργήθηκε με κύριο στόχο την ενημέρωση σε θέματα που αφορούν την Διδασκαλία της Πληροφορικής στην Εκπαίδευση. Θα βρείτε άρθρα για την Πληροφορική και την Τεχνολογία καθώς και επιλεγμένο υλικό δικό μου αλλά και άλλων συναδέλφων σχετικό με τη Διδασκαλία της Πληροφορικής στο Γυμνάσιο.
Σύμφωνα με τα παρόντα Α.Π.Σ. και Δ.Ε.Π.Π.Σ στην Πληροφορική, το παρόν υλικό μπορεί να αξιοποιηθεί εκτός από το Γυμνάσιο στο Γενικό Λύκειο, στο ΕΠΑ.Λ αλλά και στο Δημοτικό με κάποιες τροποποιήσεις.
                                                   Καλή πλοήγηση!

Ώρα Κώδικα: 08-14 Δεκεμβρίου 2014

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Οι Σχολικοί Σύμβουλοι Πληροφορικής με την αιγίδα του ΥΠΑΙΘ 148023/Γ2/17-09-2014 στο πλαίσιο δράσεων με τίτλο «Εβδομάδα Πληροφορικής: Ώρα Κώδικα» υποστηρίζουν και ενθαρρύνουν τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών πληροφορικής στην παγκόσμια δράση Προγραμματισμού «Η Ώρα του Κώδικα» http://hourofcode.com/gr.
Μετά την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού και σε συνέχεια των δράσεών μας,
στις *8-14 Δεκεμβρίου 2014* συμμετέχουμε στο παγκόσμιο κίνημα για την Εκπαιδευτική Εβδομάδα της Επιστήμης των Υπολογιστών. Εκατομμύρια παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικοί, επιχειρηματίες και πολιτικοί ιθύνοντες θα συμμετάσχουν σε μαζικές εκδηλώσεις και θα παρακολουθήσουν μαθήματα για να τον προγραμματισμό και τις εφαρμογές του.
Στο μήνυμα «*…οποιοσδήποτε μπορεί να μάθει τα βασικά για τον προγραμματισμό*»,
η ιδέα είναι να απομυθοποιηθεί ο Κώδικας οι σχετικές δεξιότητες, και παράλληλα όλοι οι συμμετέχοντες και κυρίως τα παιδιά να γνωρίσουν την Αλγοριθμική σκέψη.  Όποιος συνάδελφος επιθυμεί προσκαλείται να συμμετάσχει, να προτείνει εκδηλώσεις ή να συμμετέχει με το σχολείο του και να το δηλώσει στο e-mail gogoulosg@sch.gr, στο δικτυακό τόπο αναφοράς http://cseduweek.wordpress.com/ και στο χάρτη http://hourofcode.com/gr για να προβληθεί πάλι η χώρα μας και φέτος.

Σχολικές δράσεις, που μπορούν να πραγματοποιηθούν:

  • Συζήτηση με τους μαθητές για την Πληροφορική και τον κώδικα προγράμματος και το πώς μπορούν να γίνουν δημιουργοί και όχι μόνο καταναλωτές, με την παρότρυνση να συζητήσουν και να μεταφέρουν την εμπειρία τους στο περιβάλλον τους  
  • Εκπόνηση κατάλληλης αυθεντικής μαθησιακής βιωματικής δραστηριότητας στη διάρκεια μιας (1) διδακτικής ώρας μαθήματος Πληροφορικής μέσα στην εβδομάδα, για κάθε τμήμα, που μπορεί να περιλαμβάνει ανάπτυξη/τροποποίηση κώδικα, αλλά και επίδειξη, προβολή  video κλπ.  Έτοιμες δραστηριότητες, προτάσεις διεξαγωγής των δραστηριοτήτων, λοιπά στοιχεία, αναρτώνται προοδευτικά στο δικτυακό τόπο της ελληνικής προσπάθειας Σχολικών Συμβούλων Πληροφορικής http://cseduweek.wordpress.com/ παράλληλα με το υλικό στο http://studio.code.org/ που εμπλουτίζεται καθημερινά.

Τυχαίες αναρτήσεις...