Σύνδεση με Σύνεση!

Τη διαδικασία υλοποίησης του καινοτόμου έργου: "Σύνδεση με Σύνεση", ξεκίνησε η Safer Internet Hellas, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων "Διόφαντος", στόχος του οποίου είναι η ενημέρωση των ανηλίκων, σχετικά με τις δημοκρατικές αξίες που διέπουν το Διαδίκτυο.
Συγκεκριμένα, κύριος στόχος του προγράμματος είναι η καταπολέμηση της ρητορικής μίσους, στην οποία
συμπεριλαμβάνεται και το "cyberbullying" και αποτελεί πανευρωπαϊκά κυρίαρχο ζήτημα.
Η ανάγκη στην ενημέρωση των χρηστών, σχετικά με τα δικαιώματα που έχουν στο Διαδίκτυο, αλλά και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτά, είναι επιτακτική στην εποχή που διανύουμε, καθώς το 60,9% των ανηλίκων θεωρεί ότι κατέχει τον έλεγχο του χώρου και των κινήσεών του στο Ιντερνέτ, ενώ το 65,5% δεν έχει επίγνωση της έννοιας του ιδιωτικού απορρήτου.
Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι το 49,6% των ανηλίκων δεν σέβονται τη γνώμη των άλλων, όταν βρίσκονται online, το 68,6% αγνοεί τους κανόνες καλής συμπεριφοράς, ενώ το 60,1% δεν αντιλαμβάνεται ότι η συμπεριφορά τους στο Διαδίκτυο μπορεί να έχει αντίκτυπο και στη φυσική τους ζωή.
Μέσα από καινοτόμες δράσεις εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης, το έργο "Σύνδεση με Σύνεση", στοχεύει στο να εξοπλίσει τα παιδιά με τις απαραίτητες γνώσεις και τις δεξιότητες που θα τα βοηθήσει να κατανοήσουν και να προασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ψηφιακή Εποχή. Στόχος, επίσης, του συγκεκριμένου έργου είναι η ευαισθητοποίηση για τα θύματα οποιασδήποτε μορφής ρητορικής μίσους, εκφοβισμού, ρατσισμού, και διάκρισης στο Διαδίκτυο, καθώς και τη στήριξη αυτών.
Αποτελείται από 13 διαδραστικά σεμινάρια μέσω του Διαδικτύου σε όλη τη χώρα, ειδικό εκπαιδευτικό εγχειρίδιο για παιδιά δημοτικού, 4 θεατρικές παραστάσεις της «Φάρμας του Διαδικτύου» στην Αττική, στοχευμένη εκπαίδευση 500 στελεχών εκπαίδευσης, μέσα στην περίοδο 1/5/2015 – 30/04/2016.