Menu

Καλωσόρισμα

Θα ήθελα να καλωσορίσω όλους τους επισκέπτες του παρόντος ιστολογίου και ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο!
Αυτό το blog δημιουργήθηκε με κύριο στόχο την ενημέρωση σε θέματα που αφορούν την Διδασκαλία της Πληροφορικής στην Εκπαίδευση. Θα βρείτε άρθρα για την Πληροφορική και την Τεχνολογία καθώς και επιλεγμένο υλικό δικό μου αλλά και άλλων συναδέλφων σχετικό με τη Διδασκαλία της Πληροφορικής στο Γυμνάσιο.
Σύμφωνα με τα παρόντα Α.Π.Σ. και Δ.Ε.Π.Π.Σ στην Πληροφορική, το παρόν υλικό μπορεί να αξιοποιηθεί εκτός από το Γυμνάσιο στο Γενικό Λύκειο, στο ΕΠΑ.Λ αλλά και στο Δημοτικό με κάποιες τροποποιήσεις.
                                                   Καλή πλοήγηση!

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα του κώδικα, 6 έως 21 Οκτωβρίου 2018

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού πραγματοποιείται για 6η συνεχόμενη χρονιά από 6 έως 21 Οκτωβρίου 2018
Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού είναι μια πρωτοβουλία που έχει ως στόχο να κάνει τον προγραμματισμό και τον ψηφιακό γραμματισμό προσιτό σε όλους, με διασκεδαστικό και ενδιαφέροντα τρόπο.
Είναι ένα κίνημα που στοχεύει να φέρει την
κωδικοποίηση και τον ψηφιακό αλφαβητισμό σε όλους μέσω της δημιουργίας και του πειραματισμού, καθώς μέσα από την κωδικοποίηση (εκμάθηση συγγραφής κώδικα )  επιτυγχάνεται η διεύρυνση των γνώσεων μας για τον τρόπο λειτουργίας της τεχνολογίας, η ανάπτυξη δεξιοτήτων και δυνατοτήτων ώστε να παραχθούν νέες ιδέες και καινοτομίες.

Η εβδομάδα του κώδικα της ΕΕ ξεκίνησε το 2013 από τους νέους συμβούλους για την ψηφιακή ατζέντα της Ευρώπης. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στηρίζει την εβδομάδα του κώδικα της ΕΕ, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για μια ενιαία ψηφιακή αγορά . Στο πρόγραμμα δράσης για την ψηφιακή εκπαίδευση, η Επιτροπή ενθαρρύνει ιδιαίτερα τα σχολεία να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία. Ο στόχος είναι να φτάσει το 50% όλων των σχολείων στην Ευρώπη μέχρι το 2020.
Τα σχολεία σε όλα τα επίπεδα και οι καθηγητές όλων των θεμάτων καλούνται ειδικά να συμμετάσχουν στην Εβδομάδα του Κώδικα της ΕΕ, για να δώσουν την ευκαιρία στους μαθητές τους να εξερευνήσουν την ψηφιακή δημιουργικότητα και την κωδικοποίηση. Μάθετε περισσότερα για την πρωτοβουλία και τον τρόπο οργάνωσης της δραστηριότητάς μέσω της ιστοσελίδας που είναι αφιερωμένη στους εκπαιδευτικούς πατώντας στην παρακάτω εικόνα:


Δείτε το φυλλάδιο για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού (CodeWeek 2018) στα Ελληνικά (κάντε κλικ στην εικόνα που ακολουθεί):



Για περισσότερες πληροφορίες για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα δείτε εδώ

Για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Ελλάδα, δείτε εδώ.

Τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μπορούν να συμμετέχουν σε Εκδηλώσεις της περιοχής τους που έχουν ήδη προστεθεί ή θα προστεθούν στο Χάρτη Εκδηλώσεων.

Τυχαίες αναρτήσεις...