Menu

Καλωσόρισμα

Θα ήθελα να καλωσορίσω όλους τους επισκέπτες του παρόντος ιστολογίου και ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο!
Αυτό το blog δημιουργήθηκε με κύριο στόχο την ενημέρωση σε θέματα που αφορούν την Διδασκαλία της Πληροφορικής στην Εκπαίδευση. Θα βρείτε άρθρα για την Πληροφορική και την Τεχνολογία καθώς και επιλεγμένο υλικό δικό μου αλλά και άλλων συναδέλφων σχετικό με τη Διδασκαλία της Πληροφορικής στο Γυμνάσιο.
Σύμφωνα με τα παρόντα Α.Π.Σ. και Δ.Ε.Π.Π.Σ στην Πληροφορική, το παρόν υλικό μπορεί να αξιοποιηθεί εκτός από το Γυμνάσιο στο Γενικό Λύκειο, στο ΕΠΑ.Λ αλλά και στο Δημοτικό με κάποιες τροποποιήσεις.
                                                   Καλή πλοήγηση!

Ωρολόγιο πρόγραμμα Πληροφορικής Γυμνασίου

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η υπουργική απόφαση που ορίζει τη διδασκαλία του διδακτικού/μαθησιακού πεδίου Τεχνολογία και Πληροφορική στο Γυμνάσιο από το επόμενο σχολικό έτος 2020-21.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση για τη διδασκαλία του διδακτικού/μαθησιακού πεδίου Τεχνολογία και Πληροφορική στο Γυμνάσιο ισχύουν τα εξής:
A) A ́ τάξη Γυμνασίου
Η διδασκαλία της Πληροφορικής στην Α’ Γυμνασίου πραγματοποιείται σε δύο συνεχόμενες διδακτικές ώρες. i) Όταν ο αριθμός των μαθητών/-τριών του τμήματος υπερβαίνει τους εικοσιένα (21), το τμήμα χωρίζεται σε δύο ομάδες μαθητών/-τριών και για κάθε εβδομάδα προβλέπονται δύο (2) διδακτικά δίωρα, ως εξής:
- Το πρώτο διδακτικό δίωρο της εβδομάδας, η πρώτη ομάδα μαθητών/-τριών διδάσκεται Πληροφορική στο εργαστήριο Πληροφορικής για δύο (2) ώρες. Ταυτόχρονα, η δεύτερη ομάδα μαθητών/-τριών την πρώτη διδακτική ώρα διδάσκεται Τεχνολογία στο εργαστήριο Τεχνολογίας ή στην αίθουσα του τμήματος, εφόσον δεν υπάρχει εργαστήριο Τεχνολογίας και τη δεύτερη διδακτική ώρα διδάσκεται Οικιακή Οικονομία ή το αντίστροφο. - Το δεύτερο διδακτικό δίωρο, η δεύτερη ομάδα μα- θητών/-τριών διδάσκεται Πληροφορική στο εργαστήριο Πληροφορικής για δύο (2) ώρες. Ταυτόχρονα, η πρώτη ομάδα μαθητών/-τριών την πρώτη διδακτική ώρα διδσκεται Τεχνολογία στο εργαστήριο Τεχνολογίας ή στην αίθουσα του τμήματος, εφόσον δεν υπάρχει εργαστήριο Τεχνολογίας και τη δεύτερη διδακτική ώρα διδάσκεται Οικιακή Οικονομία ή το αντίστροφο.
B) B ́ και Γ ́ τάξεις Γυμνασίου
i) Όταν ο αριθμός των μαθητών/-τριών του τμήματος υπερβαίνει τους εικοσιένα (21), το τμήμα χωρίζεται σε δύο ομάδες μαθητών/-τριών.
- Την πρώτη ώρα διδασκαλίας στο ωρολόγιο πρόγραμμα της εβδομάδας, η πρώτη ομάδα μαθητών/-τριών διδάσκεται Πληροφορική στο εργαστήριο Πληροφορικής. Ταυτόχρονα, η δεύτερη ομάδα μαθητών/-τριών διδάσκεται Τεχνολογία στο εργαστήριο Τεχνολογίας ή στην αίθουσα του τμήματος, εφόσον δεν υπάρχει εργαστήριο Τεχνολογίας.
- Τη δεύτερη ώρα διδασκαλίας στο ωρολόγιο πρόγραμμα της εβδομάδας, η πρώτη ομάδα μαθητών/-τριών διδάσκεται Τεχνολογία στο εργαστήριο Τεχνολογίας ή στην αίθουσα του τμήματος, εφόσον δεν υπάρχει εργαστήριο Τεχνολογίας. Ταυτόχρονα, η δεύτερη ομάδα μαθητών/-τριών διδάσκεται Πληροφορική στο εργαστήριο Πληροφορικής.
ii) Όταν ο αριθμός των μαθητών/-τριών του τμήματος δεν υπερβαίνει τους εικοσιένα (21), τότε το τμήμα δεν χωρίζεται σε δύο ομάδες. Η Πληροφορική διδάσκεται στο εργαστήριο Πληροφορικής και η Τεχνολογία διδάσκεται στο εργαστήριο Τεχνολογίας ή στην αίθουσα του τμήματος, εφόσον δεν υπάρχει εργαστήριο Τεχνολογίας.

Πηγή:  esos.gr

Τυχαίες αναρτήσεις...