Menu

Καλωσόρισμα

Θα ήθελα να καλωσορίσω όλους τους επισκέπτες του παρόντος ιστολογίου και ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο!
Αυτό το blog δημιουργήθηκε με κύριο στόχο την ενημέρωση σε θέματα που αφορούν την Διδασκαλία της Πληροφορικής στην Εκπαίδευση. Θα βρείτε άρθρα για την Πληροφορική και την Τεχνολογία καθώς και επιλεγμένο υλικό δικό μου αλλά και άλλων συναδέλφων σχετικό με τη Διδασκαλία της Πληροφορικής στο Γυμνάσιο.
Σύμφωνα με τα παρόντα Α.Π.Σ. και Δ.Ε.Π.Π.Σ στην Πληροφορική, το παρόν υλικό μπορεί να αξιοποιηθεί εκτός από το Γυμνάσιο στο Γενικό Λύκειο, στο ΕΠΑ.Λ αλλά και στο Δημοτικό με κάποιες τροποποιήσεις.
                                                   Καλή πλοήγηση!

Tο περιβάλλον προγραμματισμού Alice

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Το Alice είναι ένα είναι ελεύθερο εκπαιδευτικό λογισμικό προγραμματισμού σε 3D γραφικό περιβάλλον, που χρησιμοποιείται ευρέως για εκπαιδευτικό σκοπό και είναι διαθέσιμο για Windows, Mac και Linux μηχανήματα. Το Alice καθιστά εύκολη την δημιουργία κινουμένων σχεδίων με σκοπό την αφήγηση μιας ιστορίας ή να δημιουργήσει ένα διαδραστικό παιχνίδι, ή ένα βίντεο και να το μοιραστεί στο διαδίκτυο.
Το Alice είναι ένα εργαλείο διδασκαλίας το οποίο έχει σχεδιαστεί για να είναι η πρώτη έκθεση ενός μαθητή στον αντικειμενοστραφή προγραμματισμό που στοχεύει, μέσα από την εύχρηστη διεπαφή και τα ελκυστικά τρισδιάστατα γραφικά του, να προσελκύσει το ενδιαφέρον των μαθητών για τον προγραμματισμό. Επιτρέπει του μαθητές να μάθουν βασικές έννοιες προγραμματισμού στο πλαίσιο δημιουργίας κινουμένων σχεδίων και άλλα απλά βίντεο παιχνίδια.
Το πρόγραμμα Alice έχει δημιουργηθεί από μια ομάδα ερευνητών του πανεπιστήμιου Carnegie Mellon το 1999 μεταξύ των οποίων είναι και οι Wanda Dann, Stephen Cooper, Randy Pausch.  

Τυχαίες αναρτήσεις...