Menu

Καλωσόρισμα

Θα ήθελα να καλωσορίσω όλους τους επισκέπτες του παρόντος ιστολογίου και ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο!
Αυτό το blog δημιουργήθηκε με κύριο στόχο την ενημέρωση σε θέματα που αφορούν την Διδασκαλία της Πληροφορικής στην Εκπαίδευση. Θα βρείτε άρθρα για την Πληροφορική και την Τεχνολογία καθώς και επιλεγμένο υλικό δικό μου αλλά και άλλων συναδέλφων σχετικό με τη Διδασκαλία της Πληροφορικής στο Γυμνάσιο.
Σύμφωνα με τα παρόντα Α.Π.Σ. και Δ.Ε.Π.Π.Σ στην Πληροφορική, το παρόν υλικό μπορεί να αξιοποιηθεί εκτός από το Γυμνάσιο στο Γενικό Λύκειο, στο ΕΠΑ.Λ αλλά και στο Δημοτικό με κάποιες τροποποιήσεις.
                                                   Καλή πλοήγηση!

Διαγωνισμός Αφίσας για το 9ο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Το πανελλήνιο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας (www.digifest.info) δίνει κάθε χρόνο τη δυνατότητα στους μαθητές να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν στο κοινό τα ψηφιακά έργα που αναπτύσσουν στο Σχολείο τους. Το Φεστιβάλ τελεί υπό την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και πέρυσι πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε 13 πόλεις της Ελλάδας με τη συμμετοχή άνω των 7.000 μαθητών,
την υποστήριξη 716 εκπαιδευτικών από 338 σχολεία και παρουσιάστηκαν 522 ψηφιακά έργα. Την Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ αποτελούν Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου και εκπαιδευτικοί Πληροφορικής.
Οι μαθητές καλούνται να δημιουργήσουν ένα εικαστικό σχέδιο (που μπορεί να υλοποιηθεί ψηφιακά με υπολογιστή ή με το χέρι) και θα εμπεριέχει τη φιλοσοφία της συμμετοχικής ψηφιακής δημιουργίας στην εκπαίδευση, όπως αυτή εκφράζεται από το Φεστιβάλ.

Θέμα του διαγωνισμού: Η επιλογή της εικαστικής ιδέας είναι ελεύθερη για τους μαθητές, όμως θα πρέπει να νοηματοδοτεί το μήνυμα και τις αξίες που διαχέει ως δράση το Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στην εκπαιδευτική κοινότητα.


Περισσότερα μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ.

Τυχαίες αναρτήσεις...