Menu

Καλωσόρισμα

Θα ήθελα να καλωσορίσω όλους τους επισκέπτες του παρόντος ιστολογίου και ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο!
Αυτό το blog δημιουργήθηκε με κύριο στόχο την ενημέρωση σε θέματα που αφορούν την Διδασκαλία της Πληροφορικής στην Εκπαίδευση. Θα βρείτε άρθρα για την Πληροφορική και την Τεχνολογία καθώς και επιλεγμένο υλικό δικό μου αλλά και άλλων συναδέλφων σχετικό με τη Διδασκαλία της Πληροφορικής στο Γυμνάσιο.
Σύμφωνα με τα παρόντα Α.Π.Σ. και Δ.Ε.Π.Π.Σ στην Πληροφορική, το παρόν υλικό μπορεί να αξιοποιηθεί εκτός από το Γυμνάσιο στο Γενικό Λύκειο, στο ΕΠΑ.Λ αλλά και στο Δημοτικό με κάποιες τροποποιήσεις.
                                                   Καλή πλοήγηση!

SurveyMonkey: δημιουργία ερωτηματολογίων

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Το SurveyMonkey είναι μία online εφαρμογή δημιουργίας ερωτηματολογίων. Παρέχει όλες τις απαραίτητες δυνατότητες για την οργάνωση και τη συλλογή απαντήσεων καθώς και την ανάλυση των αποτελεσμάτων τους.
Χρειάζεται να κάνετε εγγραφή στο SurveyMonkey που είναι δωρεάν που μπορεί να γίνει είτε μέσω του email σας, μέσω του λογαριασμού σας στο Facebook ή μέσω του λογαριασμού που έχετε στο Google.
Επίσης, αν το επιθυμείτε μπορεί να πληρώσετε κάποια συνδρομή για να έχετε κάποιες επιπλέον δυνατότητες.
Δίνοντας τα στοιχεία σας μπορείτε να συνδεθείτε.
Μόλις γράψετε τον τίτλο του ερωτηματολογίου, τις ερωτήσεις διαφόρων ειδών (όπως για παράδειγμα πολλαπλής επιλογής, ανοικτού τύπου κ.α.), τις πιθανές απαντήσεις και διαμορφώσετε την εμφάνισή του (τη σειρά, επιμερισμό των ερωτήσεων σε σελίδες, τροποποίηση με χρωματικούς συνδυασμούς, τα μηνύματα ολοκλήρωσης του ερωτηματολογίου, επιλογή για κάθε ερώτηση φίλτρων δεδομένων κ.α.) μπορείτε να το ενσωματώσετε σε κάποια ιστοσελίδα ή σε κάποιο blog με την χρήση του παραγόμενου κώδικα.

Γενικά το σύστημα του SurveyMonkey προσφέρει τις εξής δυνατότητες:
  • Δυνατότητα μαζικής αποστολής email σε λίστα παραληπτών (mail list) για να τους ενημερώσει ότι υπάρχει διαθέσιμο το συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο και χρειάζεται η συμπλήρωσή του.
  • Ο χρήστης μπορεί να στείλει τον σύνδεσμο του ερωτηματολογίου σε όποιον επιθυμεί και όταν το στείλει μέσω email μπορεί να ελέγχει ποιος έχει απαντήσει.
  • Μπορεί να το ενσωματώσει σε κάποια ιστοσελίδα ή να το ρυθμίσει ώστε να εμφανίζεται σε ένα παράθυρο pop-up.
  • Μπορεί να δημοσιεύσει το ερωτηματολόγιο στον «τοίχο» του στο Facebook ώστε να το κοινοποιήσει στους φίλους του.
  • Μπορεί να ενώσει τον λογαριασμό του στο MailChimp (εφαρμογή διαχείρισης mail) με το SurveyMonkey και να στείλει απευθείας το ερωτηματολόγιο σε αυτούς τους χρήστες που έχει καταχωρημένους. 
Δείτε ένα ερωτηματολόγιο που δημιουργήθηκε με το SurveyMonkey πατώντας εδώ.
Δείτε ένα βίντεο tutorial:

Τυχαίες αναρτήσεις...