Menu

Καλωσόρισμα

Θα ήθελα να καλωσορίσω όλους τους επισκέπτες του παρόντος ιστολογίου και ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο!
Αυτό το blog δημιουργήθηκε με κύριο στόχο την ενημέρωση σε θέματα που αφορούν την Διδασκαλία της Πληροφορικής στην Εκπαίδευση. Θα βρείτε άρθρα για την Πληροφορική και την Τεχνολογία καθώς και επιλεγμένο υλικό δικό μου αλλά και άλλων συναδέλφων σχετικό με τη Διδασκαλία της Πληροφορικής στο Γυμνάσιο.
Σύμφωνα με τα παρόντα Α.Π.Σ. και Δ.Ε.Π.Π.Σ στην Πληροφορική, το παρόν υλικό μπορεί να αξιοποιηθεί εκτός από το Γυμνάσιο στο Γενικό Λύκειο, στο ΕΠΑ.Λ αλλά και στο Δημοτικό με κάποιες τροποποιήσεις.
                                                   Καλή πλοήγηση!
20ΤρίτηΦεβρουαρίου

Δημιουργία παρουσιάσεων με το Emaze

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Το emaze είναι ένα πολύ απλό διαδικτυακό εργαλείο σχεδίασης παρουσιάσεων το οποίο διαθέτει μεγάλη ποικιλία template και slide και χρησιμοποιεί τεχνολογία HTML 5 . Επίσης, προσφέρει τη δυνατότητα αυτόματης μετάφρασης του κειμένου , πρόσβασης στην παρουσίαση on line και σχεδιασμού τρισδιάστατων σκηνικών. Διαθέτει και αρχείο παρουσιάσεων που σχεδιάστηκαν από άλλους χρήστες προς
αναζήτηση ανάλογα με τη θεματολογία που ενδιαφέρει.
Η χρήση των τρισδιάστατων σκηνικών μεταμορφώνει την παρουσίαση σε μία περιήγηση σε ένα χώρο, κάτι που προσδίδει εμφανώς καινοτομία στο χώρο των παρουσιάσεων.
Αρχικά κάνετε εγγραφή, δηλώνοντας το email σας και ένα κωδικό πρόσβασης. Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε το λογαριασμό σας στο Facebook. Αφού συνδεθείτε, πατήστε Create (Δημιουργία) και θα ερωτηθείτε για το είδος της παρουσίασης που θέλετε να δημιουργήσετε. Επιλέγετε, και πλέον είστε έτοιμοι να διαλέξετε ένα από τα πολλά έτοιμα πρότυπα του emaze, για να ξεκινήσετε να δημιουργείτε. 
Σας παρέχει τη δυνατότητα να ανεβάσετε μια παρουσίαση που έχετε ήδη δημιουργήσει στο powerpoint. Στη συνέχεια από τις εργαλειοθήκες μπορείτε να δώσετε αρκετά θεαματικά εφέ στην παρουσίαση σας. 
Τέλος σας παρέχει τη δυνατότητα διαμοιρασμού (share) της παρουσίασης, το emaze στη δωρεάν έκδοση επιτρέπει το διαμοιρασμό μέσω συνδέσμου και social media, αλλά και μέσω παραγωγής κώδικα ενσωμάτωσης σε ιστοσελίδες.

Για ακόμη περισσότερες οδηγίες μπορείτε να δείτε το παρακάτω βίντεο:



Δείτε παρακάτω ένα παράδειγμα που αφορά το 1ο κεφάλαιο "Εισαγωγή στην έννοια του αλγορίθμου και στον Προγραμματισμό" της ύλης της Γ΄γυμνασίου:

Powered by emaze

Τυχαίες αναρτήσεις...

  • 4ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός παιχνιδιού στο Scratch - 3η Ανακοίνωση
    Το γραφείο Σχολικού Συμβούλου Πληροφορικής Δυτικής Κρήτης σε…
  • 2ο πανελλήνιο συνέδριο για το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ) στην Εκπαίδευση
    Χανιά, 8 έως 10 Μαΐου 2015 Υπό την Αιγίδα του…
  • Τρίτη 7 Φεβρουαρίου η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2017
    Με κεντρικό σύνθημα «Γίνε η αλλαγή: Όλοι μαζί για ένα καλύτερο…
  • Δημιουργία Wiki
    Η υπηρεσία Wikispace, παρέχει μια από τις καλύτερες λύσεις για…
  • Αποτελέσματα Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής
    Ο Τελικός του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής…
  • Paint.NET: Δημιουργία εικόνων και επεξεργασία φωτογραφιών
    To Paint.NET είναι ένα ελεύθερο λογισμικό ανοικτού…