Menu

Καλωσόρισμα

Θα ήθελα να καλωσορίσω όλους τους επισκέπτες του παρόντος ιστολογίου και ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο!
Αυτό το blog δημιουργήθηκε με κύριο στόχο την ενημέρωση σε θέματα που αφορούν την Διδασκαλία της Πληροφορικής στην Εκπαίδευση. Θα βρείτε άρθρα για την Πληροφορική και την Τεχνολογία καθώς και επιλεγμένο υλικό δικό μου αλλά και άλλων συναδέλφων σχετικό με τη Διδασκαλία της Πληροφορικής στο Γυμνάσιο.
Σύμφωνα με τα παρόντα Α.Π.Σ. και Δ.Ε.Π.Π.Σ στην Πληροφορική, το παρόν υλικό μπορεί να αξιοποιηθεί εκτός από το Γυμνάσιο στο Γενικό Λύκειο, στο ΕΠΑ.Λ αλλά και στο Δημοτικό με κάποιες τροποποιήσεις.
                                                   Καλή πλοήγηση!

Εκπαιδευτική ρομποτική: Η διδασκαλία των επιστημών μέσα από το παιχνίδι!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Τι κοινό μπορεί να έχει ένα ομαδικό άθλημα με την εκπαιδευτική ρομποτική; Εκ πρώτης όψεως, κανένα! Και όμως, έχουν πολύ περισσότερα απ΄όσα φανταζόμαστε όπως: «προπόνηση», «ομάδες», «coach», «στρατηγική», «στόχος», «πειθαρχία», «συνεργασία», «εμφάνιση στον τελικό».
Η εκπαιδευτική ρομποτική βοηθά τους μαθητές να κατανοήσουν καλύτερα τις βασικές αρχές των
επιστημών, των μαθηματικών, του προγραμματισμού, της μηχανικής.
Κι όλα αυτά, παίζοντας. Ωστόσο το παιχνίδι δεν είναι απλό. Η εκπαιδευτική ρομποτική χρειάζεται παίκτες με ομαδικότητα, φαντασία και... γερά νεύρα!
Τρεις από αυτούς είναι και η 19χρονη Ελένη Κουγιουμτζή, η 14χρονη Κυριακή Μπάκα και μικρή Μαρίλια Καλαφατά, που έκλεισε τα 12. Και τα τρία κορίτσια ανήκουν σε μια νέα γενιά, ενός «καινοτόμου» ψηφιακού κόσμου: είναι όλες τους «αθλήτριες» της ρομποτικής και κάθε χρόνο, στην Ελλάδα μαζί με χιλιάδες ακόμη μαθητές, κάθε ηλικίας, αγόρια και κορίτσια παίρνουν μέρος στους  Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, που διοργανώνει ο Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης,  WRO Hellas  με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE. Τα τελευταία πέντε χρόνια, η COSMOTE επενδύει στην εκπαιδευτική ρομποτική, καθώς πιστεύει σε έναν καλύτερο κόσμο με αφετηρία τα παιδιά.
Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου πατώντας εδώ.

Τυχαίες αναρτήσεις...