Menu

Καλωσόρισμα

Θα ήθελα να καλωσορίσω όλους τους επισκέπτες του παρόντος ιστολογίου και ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο!
Αυτό το blog δημιουργήθηκε με κύριο στόχο την ενημέρωση σε θέματα που αφορούν την Διδασκαλία της Πληροφορικής στην Εκπαίδευση. Θα βρείτε άρθρα για την Πληροφορική και την Τεχνολογία καθώς και επιλεγμένο υλικό δικό μου αλλά και άλλων συναδέλφων σχετικό με τη Διδασκαλία της Πληροφορικής στο Γυμνάσιο.
Σύμφωνα με τα παρόντα Α.Π.Σ. και Δ.Ε.Π.Π.Σ στην Πληροφορική, το παρόν υλικό μπορεί να αξιοποιηθεί εκτός από το Γυμνάσιο στο Γενικό Λύκειο, στο ΕΠΑ.Λ αλλά και στο Δημοτικό με κάποιες τροποποιήσεις.
                                                   Καλή πλοήγηση!

Εργαστήριο Ψηφιακής Σχεδίασης: από τους διακόπτες στους αποκωδικοποιητές, τις μνήμες, και τους απλούς μικρούς υπολογιστές

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

 


Στο πλαίσιο του 10ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας (www.digifest.info), θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή παρουσίαση για μαθητές/τριες Γυμνασίου (κατά προτίμηση Β’ & Γ’ τάξης) και Λυκείου με τίτλο:«Το Εργαστήριο Ψηφιακής Σχεδίασης του πρώτου έτους: από τους διακόπτες στους αποκωδικοποιητές, τις μνήμες, και τους απλούς μικρούς υπολογιστές» από το Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Διδάσκων τού μαθήματος: Μανόλης Κατεβαίνης, Καθηγητής Επιβλέπων Εργαστηρίου: Νίκος Κρασσάς, ΕΤΕΠ.

Οι μαθητές θα παρακολουθήσουν ορισμένες από τις εργαστηριακές ασκήσεις, από τις πιο απλές μέχρι τις πιο σύνθετες, που καλούνται να υλοποιήσουν οι φοιτητές στην διάρκεια του εξαμήνου, όπως:

- την υλοποίηση βασικών λογικών πυλών με χρήση διακοπτών

- θα δουν πώς φτιάχνονται οι μνήμες

- θα δουν την λειτουργία ενός δυαδικού αποκωδικοποιητή σε δεκαδικό

- θα παρακολουθήσουν την λειτουργία ενός απλού μικρού υπολογιστή.

Επιπλέον, θα γίνει μία σύντομη αναφορά στην δυναμική του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών στην Έρευνα, καθώς και στις μεγάλες επαγγελματικές προοπτικές που παρέχει στους αποφοίτους του. Η παρουσίαση θα επαναληφθεί πολλές φορές, ώστε να μπορέσουν να την παρακολουθήσουν όλοι οι μαθητές/τριες που ενδιαφέρονται.

Πιο συγκεκριμένα, η παρουσίαση θα γίνει την Πέμπτη 15 και την Παρασκευή 16 Απριλίου 2021, σε τρεις εναλλακτικές συνεδρίες 09:05 -09:50, 10:55 - 11:40 και 11:50 -12:35.

Δείτε το σχετικό έγγραφο: 

Τυχαίες αναρτήσεις...