Menu

Καλωσόρισμα

Θα ήθελα να καλωσορίσω όλους τους επισκέπτες του παρόντος ιστολογίου και ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο!
Αυτό το blog δημιουργήθηκε με κύριο στόχο την ενημέρωση σε θέματα που αφορούν την Διδασκαλία της Πληροφορικής στην Εκπαίδευση. Θα βρείτε άρθρα για την Πληροφορική και την Τεχνολογία καθώς και επιλεγμένο υλικό δικό μου αλλά και άλλων συναδέλφων σχετικό με τη Διδασκαλία της Πληροφορικής στο Γυμνάσιο.
Σύμφωνα με τα παρόντα Α.Π.Σ. και Δ.Ε.Π.Π.Σ στην Πληροφορική, το παρόν υλικό μπορεί να αξιοποιηθεί εκτός από το Γυμνάσιο στο Γενικό Λύκειο, στο ΕΠΑ.Λ αλλά και στο Δημοτικό με κάποιες τροποποιήσεις.
                                                   Καλή πλοήγηση!

Blender: Μια ολοκληρωμένη σουίτα δημιουργίας 3D γραφικών

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Το Blender είναι ένα ελεύθερο λογισμικό για τη δημιουργία 2d ή 3d εικόνων, video κλπ. Παρότι ελεύθερο λογισμικό το Blender αποτελεί πλήρες πακέτο επεξεργασίας 3d (περιλαμβάνει μηχανές για modeling, texturing, lighting, animation και video post-processing λειτουργία).
Ξεκίνησε ως εμπορική εφαρμογή από τις εταιρίες NeoGeo και NaN (Not A Number Technologies)
αλλά στη συνέχεια μετατράπηκε σε εφαρμογή ανοικτού κώδικα που διανέμεται ελεύθερα κατά την GNU GPL.
Απευθύνεται σε απλούς χρήστες αλλά και επαγγελματίες των μέσων ενημέρωσης και καλλιτέχνες σε όλο τον κόσμο. Το Blender μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία 3D απεικονίσεων, στιγμιοτύπων, καθώς και broadcast ή κινηματογραφικό βίντεο υψηλής ποιότητας, ενώ η ενσωμάτωση μιας real-time 3D μηχανή επιτρέπει τη δημιουργία 3D διαδραστικού περιεχομένου για stand-alone αναπαραγωγή. Διαθέτει προχωρημένα εργαλεία για animation, διάφορα εργαλεία για σχεδίαση χαρακτήρων και ρούχων για τον χαρακτήρα, εργαλεία για δημιουργία υλικού, για διαδραστικές λειτουργίες ή ακόμα και game developing (χάρη στην game engine που διαθέτει).Διαθέτει επίσης και τη γλώσσα προγραμματισμού Python για εσωτερικό scripting.
Είναι διαθέσιμο για όλα τα κύρια λειτουργικά συστήματα (Linux, Mac OSX, Windows, Sun Solaris, SGI Irix, 32 και 64bit) και διατίθεται σε πολλές γλώσσες (όχι ελληνικά).
Δείτε άλλη μια σειρά από χρήσιμα βίντεο tutorials παρακάτω:















Τυχαίες αναρτήσεις...