Menu

Καλωσόρισμα

Θα ήθελα να καλωσορίσω όλους τους επισκέπτες του παρόντος ιστολογίου και ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο!
Αυτό το blog δημιουργήθηκε με κύριο στόχο την ενημέρωση σε θέματα που αφορούν την Διδασκαλία της Πληροφορικής στην Εκπαίδευση. Θα βρείτε άρθρα για την Πληροφορική και την Τεχνολογία καθώς και επιλεγμένο υλικό δικό μου αλλά και άλλων συναδέλφων σχετικό με τη Διδασκαλία της Πληροφορικής στο Γυμνάσιο.
Σύμφωνα με τα παρόντα Α.Π.Σ. και Δ.Ε.Π.Π.Σ στην Πληροφορική, το παρόν υλικό μπορεί να αξιοποιηθεί εκτός από το Γυμνάσιο στο Γενικό Λύκειο, στο ΕΠΑ.Λ αλλά και στο Δημοτικό με κάποιες τροποποιήσεις.
                                                   Καλή πλοήγηση!

Ένα κείμενο για να μάθουμε την Πληροφορική διασκεδάζοντας

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Δεν χρειάζεται να είστε ειδικοί στους υπολογιστές για να μπορέσετε να διασκεδάσετε μαθαίνοντας κι' εσείς τις Αρχές της Πληροφορικής με τα παιδιά σας. Το βιβλίο αυτό περιλαμβάνει διάφορες δραστηριότητες, με απλές εξηγήσεις σχετικά με το εκάστοτε θεωρητικό υπόβαθρο. Προσφέρονται απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα και κάθε δραστηριότητα τελειώνει με ένα κεφάλαιο με τίτλο
“Τι σχέση έχουν όλα αυτά;” που εξηγεί τη βαθύτερη σημασία των δραστηριοτήτων.
Μια σειρά από απλές και διασκεδαστικές δραστηριότητες αυτού του βιβλίου, σχεδιασμένες για παιδιά διαφόρων ηλικιών (Δημοτικού – Γυμνασίου), σας εισάγουν σε μερικές από τις βασικές έννοιες και αρχές του πως δουλεύουν οι υπολογιστές, χωρίς οι μαθητές να χρησιμοποιήσουν καθόλου τον υπολογιστή
Τα παιδιά εμπλέκονται ενεργά στην ανάπτυξη των ικανοτήτων τους για επίλυση προβλημάτων, στην επικοινωνία, τη δημιουργικότητα και το κριτικό πνεύμα, μέσα σε ένα πλαίσιο λογικό, συνεργασίας, εύκολα κατανοητό και διασκεδαστικό.


Αυτό το βιβλίο γράφτηκε από 3 Λέκτορες Πληροφορικής και 2 εκπαιδευτικούς και βασίστηκε στις εμπειρίες τους μέσα στην τάξη.

Τυχαίες αναρτήσεις...