Menu

Καλωσόρισμα

Θα ήθελα να καλωσορίσω όλους τους επισκέπτες του παρόντος ιστολογίου και ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο!
Αυτό το blog δημιουργήθηκε με κύριο στόχο την ενημέρωση σε θέματα που αφορούν την Διδασκαλία της Πληροφορικής στην Εκπαίδευση. Θα βρείτε άρθρα για την Πληροφορική και την Τεχνολογία καθώς και επιλεγμένο υλικό δικό μου αλλά και άλλων συναδέλφων σχετικό με τη Διδασκαλία της Πληροφορικής στο Γυμνάσιο.
Σύμφωνα με τα παρόντα Α.Π.Σ. και Δ.Ε.Π.Π.Σ στην Πληροφορική, το παρόν υλικό μπορεί να αξιοποιηθεί εκτός από το Γυμνάσιο στο Γενικό Λύκειο, στο ΕΠΑ.Λ αλλά και στο Δημοτικό με κάποιες τροποποιήσεις.
                                                   Καλή πλοήγηση!

Οι τεχνολογίες του μέλλοντος είναι ήδη εδώ

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Προσπαθώντας να φανταστούμε την τεχνολογία που θα αναπτυχθεί τις επόμενες δεκαετίες, εύκολα καταλαβαίνουμε ότι όταν οι υπολογιστές γίνουν ικανοί να αντιλαμβάνονται το περιβάλλον γύρω τους, τόσο καλά όσο εμείς οι άνθρωποι, τότε θα ξημερώσει μια νέα εποχή για την ανθρωπότητα.
Σε μια τέτοια εποχή που το «Physical Computing», δηλαδή ο πλήρης έλεγχος όλων των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών μέσω υπολογιστή, θα είναι καθημερινότητα, οι πολίτες του μέλλοντος θα πρέπει να είναι σε θέση να τη διαχειριστούν. Oι σημερινοί μαθητές γεννήθηκαν κατά τη διάρκεια ραγδαίων τεχνολογικών επιτευγμάτων και ήδη διαθέτουν το δυναμικό για να αποκτήσουν όλες αυτές τις χρήσιμες δεξιότητες που θα χρειαστούν στο άμεσο μέλλον!

Η σειρά εκπαιδευτικής ρομποτικής Planitek αποτελεί χρήσιμο εργαλείο για όποιον επιθυμεί να εισαχθεί στο χώρο του προγραμματισμού, των αυτοματισμών και φυσικά του Physical Computing! Υπάρχει μεγάλο πλήθος εκπαιδευτικών αλλά και πρακτικών εφαρμογών με τη χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας γνωστής ως Robotale (Arduino compatible).

Θα βρείτε το link που σας οδηγεί σε πέντε projects καθώς και σε έναν γενικό οδηγό για γρήγορη εισαγωγή στον κόσμο της ρομποτικής και των αυτοματισμών:


Με τιμή,
για το Πλανητάριο Θεσσαλονίκης

Δημήτριος Τσάμπουρας

© 2001-2015 'ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ Θεσσαλονίκης'

Θεσσαλονίκη, Ανατολικά (Κεντρική διάθεση)
Αντώνη Τρίτση 15-17, (Έναντι κλειστού γηπέδου μπάσκετ ΠΑΟΚ), Τ.Κ. 57001, Πυλαία
Τηλ.: 2310 541 826, 2310 533 902, Fax: 2310 550 672
Θεσσαλονίκη, ΝΟΗΣΙΣ
6ο χλμ. Οδού Θεσ/νίκης-Θέρμης, Εντός Κέντρου Διάδοσης Eπιστημών & Μουσείου Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ
Τ.Κ. 570 01, Θέρμη Τηλ./fax: 2310 471 441
Αθήνα, Κέντρο 
Πανεπιστημίου 56, Μέγαρο ΕΡΜΗΣ (2ος όροφος), Ομόνοια, Τ.Κ. 10678
Τηλ.: 210-3845102, Fax.: 210-3842030 
Λευκωσία, Κύπρος 
Πλανητάριο ΒΕΝΕΡΑ, Γράμμου 21-23, Τ.Κ. 1010
τηλ.: 22 677 727, email:cyprus@astronomy.gr 

planitario@astronomy.gr


Τυχαίες αναρτήσεις...