Menu

Καλωσόρισμα

Θα ήθελα να καλωσορίσω όλους τους επισκέπτες του παρόντος ιστολογίου και ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο!
Αυτό το blog δημιουργήθηκε με κύριο στόχο την ενημέρωση σε θέματα που αφορούν την Διδασκαλία της Πληροφορικής στην Εκπαίδευση. Θα βρείτε άρθρα για την Πληροφορική και την Τεχνολογία καθώς και επιλεγμένο υλικό δικό μου αλλά και άλλων συναδέλφων σχετικό με τη Διδασκαλία της Πληροφορικής στο Γυμνάσιο.
Σύμφωνα με τα παρόντα Α.Π.Σ. και Δ.Ε.Π.Π.Σ στην Πληροφορική, το παρόν υλικό μπορεί να αξιοποιηθεί εκτός από το Γυμνάσιο στο Γενικό Λύκειο, στο ΕΠΑ.Λ αλλά και στο Δημοτικό με κάποιες τροποποιήσεις.
                                                   Καλή πλοήγηση!

Κοινωνικά Δίκτυα (Social Media)

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Κοινωνικά Δίκτυα (Social Media) ονομάζουμε τις διαδικτυακές (internet based) τεχνολογικές πλατφόρμες οι οποίες επιτρέπουν τη δημοσίευση περιεχομένου και πληροφοριών, την ανάπτυξη κατ’ αρχήν επικοινωνιακών και στη συνέχεια κοινωνικών, πολιτικών και οικονομικών σχέσεων και δεσμών μεταξύ των ανθρώπων.
Οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, που στηρίζουν τα κοινωνικά δίκτυα και ανήκουν στην κατηγορία web 2.0, μπορούν να οριστούν ως διαδικτυακές υπηρεσίες που επιτρέπουν σε άτομα να δημιουργούν ένα δημόσιο ή ημιδημόσιο προφίλ μέσα σε ένα περιορισμένο σύστημα, να δημοσιοποιούν μια λίστα άλλων χρηστών με τους οποίους μοιράζονται μια επαφή και να βλέπουν και να διαμοιράζονται τις λίστες των επαφών τους και αυτές που δημιουργούνται από άλλους μέσα στο σύστημα.
Έτσι λοιπόν μέσω των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης οι άνθρωποι επικοινωνούν, κάνουν νέες γνωριμίες, παράγουν περιεχόμενο βρίσκουν εργασία, παίζουν παιχνίδια, γίνονται πιο παραγωγικοί, ενημερώνονται. Αυτή είναι η καλή πλευρά των Social Media και αυτή θέλουμε να βλέπουμε.
Οι περισσότερες υπηρεσίες αυτής της μορφής ενθαρρύνουν - επιδιώκουν τη συζήτηση, τα σχόλια, την αλληλεπίδραση και το διαμοιρασμό οποιασδήποτε πληροφορίας μεταξύ των χρηστών.
Οι χρήστες κάνουν ψηφιακούς φίλους με τους οποίους και επικοινωνούν, ανταλλάσουν απόψεις και ψηφιακό περιεχόμενο κάθε μορφής (εικόνες, κείμενα, συνδέσμους, video κ.λπ.).
Τα  μέσα  κοινωνικής  δικτύωσης  θα μπορούσαν  να  κατηγοριοποιηθούν  στις  παρακάτω ενότητες:

1.       Βασισμένα στην κοινωνική δικτύωση
·         Κοινωνικά Δίκτυα (Facebook, MySpace, Linkedin)
·         Ιστολόγια (Blogs) (Blogger, WordPress)
·         Microblogging (Twitter, Tumblr)
·         Wikis (Wikipedia, Wikinews)
2.       Βασισμένα στο περιεχόμενο
·         Φωτογραφίες και εικόνες (flickr, Photobucket)
·         Βίντεο (YouTube)
·         Μουσική ( MySpace Music, SoundCloud)
·         Παρουσιάσεις και αρχεία κειμένων (SlideShare, Scribd)
3.       Βασισμένα σε μία λειτουργία
·         Live broadcast (Skype)
·         Bookmark Links (Delicious)
·         Events (Eventful)
·         Τοποθεσίες (Foursquare)
4.       Βασισμένα στα ενδιαφέροντα
·         Ειδήσεις (Digg)
·         Reviews (flixter)
·         Αγορές (Blippy)



Ασφαλής Χρήση Ιστοχώρων Κοινωνικής Δικτύωσης:

Τυχαίες αναρτήσεις...