Menu

Καλωσόρισμα

Θα ήθελα να καλωσορίσω όλους τους επισκέπτες του παρόντος ιστολογίου και ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο!
Αυτό το blog δημιουργήθηκε με κύριο στόχο την ενημέρωση σε θέματα που αφορούν την Διδασκαλία της Πληροφορικής στην Εκπαίδευση. Θα βρείτε άρθρα για την Πληροφορική και την Τεχνολογία καθώς και επιλεγμένο υλικό δικό μου αλλά και άλλων συναδέλφων σχετικό με τη Διδασκαλία της Πληροφορικής στο Γυμνάσιο.
Σύμφωνα με τα παρόντα Α.Π.Σ. και Δ.Ε.Π.Π.Σ στην Πληροφορική, το παρόν υλικό μπορεί να αξιοποιηθεί εκτός από το Γυμνάσιο στο Γενικό Λύκειο, στο ΕΠΑ.Λ αλλά και στο Δημοτικό με κάποιες τροποποιήσεις.
                                                   Καλή πλοήγηση!

Wi-FI ή Ethernet; Τι να επιλέξω;

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Διανύουμε την Εποχή των δικτύων. Όπου κι αν βρεθούμε περιβαλλόμαστε από δίκτυα: οικιακά, επαγγελματικά, τηλεφωνίας, δεδομένων, αόρατα, τοπικά. Δύσκολα θα βρεθεί κανείς σε σπίτι που δεν υπάρχει Wi-Fi, ιδίως από τη στιγμή που τα routers με τα οποία εφοδιάζουν τους συνδρομητές τους οι πάροχοι υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας και ίντερνετ είναι σε θέση
να «μοιράσουν» ασύρματα το δίκτυό τους.

Όσο περνά μάλιστα ο καιρός, ολοένα και περισσότερες συσκευές είναι συνδεδεμένες σε ένα οικιακό δίκτυο μία δεδομένη χρονική στιγμή και αν αναλογιστεί κανείς ότι το κόνσεπτ του «έξυπνου σπιτιού» (smart ή connected home) αναπτύσσεται ραγδαίως, ο αριθμός τους θα αυξηθεί περαιτέρω.

Με το Wi-Fi να κερδίζει διαρκώς έδαφος, εύλογα γεννιέται ένα σημαντικό ερώτημα που αφορά το μέλλον του Ethernet: αν οι τάσεις πλέον οδηγούν με γοργούς ρυθμούς προς μια ασύρματη πραγματικότητα, υπάρχει μέλλον για το κλασσικό, παραδοσιακό, πατροπαράδοτο ενσύρματο δίκτυο; Παρά το γεγονός πως το Wi-Fi προσφέρει απεριόριστη ελευθερία χάρη στην παντελή απουσία καλωδίων, το Ethernet έχει κι αυτό τα πλεονεκτήματά του. Να δούμε πού κερδίζει όμως (αν κερδίζει κάπου…);


Δείτε τη συνέχεια του άρθρου εδώ.

Τυχαίες αναρτήσεις...