Menu

Καλωσόρισμα

Θα ήθελα να καλωσορίσω όλους τους επισκέπτες του παρόντος ιστολογίου και ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο!
Αυτό το blog δημιουργήθηκε με κύριο στόχο την ενημέρωση σε θέματα που αφορούν την Διδασκαλία της Πληροφορικής στην Εκπαίδευση. Θα βρείτε άρθρα για την Πληροφορική και την Τεχνολογία καθώς και επιλεγμένο υλικό δικό μου αλλά και άλλων συναδέλφων σχετικό με τη Διδασκαλία της Πληροφορικής στο Γυμνάσιο.
Σύμφωνα με τα παρόντα Α.Π.Σ. και Δ.Ε.Π.Π.Σ στην Πληροφορική, το παρόν υλικό μπορεί να αξιοποιηθεί εκτός από το Γυμνάσιο στο Γενικό Λύκειο, στο ΕΠΑ.Λ αλλά και στο Δημοτικό με κάποιες τροποποιήσεις.
                                                   Καλή πλοήγηση!

Τι είναι η Ευρωπαϊκή εβδομάδα Προγραμματισμού (Europe Code Week);

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Η Ευρωπαϊκή εβδομάδα Προγραμματισμού-  Europe Code Week μία πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ξεκίνησε μετά από πρόταση της ομάδας των "Young Advisors" και έχει σκοπό να φέρει σε επαφή το κοινό και κυρίως τους νέους και τα παιδιά, με τον προγραμματισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών και τις νέες τεχνολογίες.
Σήμερα ζούμε σε ένα κόσμο που έχει επηρεαστεί από τις ταχύτατες εξελίξεις στην τεχνολογία.
Ο τρόπος με τον οποίο δουλεύουμε, επικοινωνούμε, ψωνίζουμε, διασκεδάζουμε και σκεφτόμαστε έχει αλλάξει δραματικά χάρη στην χρήση υπολογιστών και έξυπνων συσκευών και τα προγράμματα που «τρέχουν» σε αυτές. Προκειμένου να ανταποκριθούμε σε αυτές τις αλλαγές και να καταλάβουμε τον κόσμο γύρω μας, χρειάζεται όχι μόνο να κατανοήσουμε πως λειτουργεί η τεχνολογία, αλλά και να αναπτύξουμε δεξιότητες και ικανότητες που θα μας βοηθήσουν να προσαρμοστούμε σε αυτή τη νέα εποχή και να εξελιχθούμε μέσα σ'αυτήν.

Αυτός είναι και ο απώτερος σκοπός της Ευρωπαικής Εβδομάδας Προγραμματισμού που φέτος θα λάβει χώρα σε όλη την Ευρώπη, από τις 10 έως τις 18 Οκτωβρίου. Κατά την διάρκεια αυτής της εβδομάδας θα γίνουν εκδηλώσεις που θα ενημερώσουν τους νέους σχετικά με τον προγραμματισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών και άλλων συσκευών και θα τους δείξουν τι μπορούν να καταφέρουν προγραμματίζοντας.

Περισσότερα εδώ.

Τυχαίες αναρτήσεις...