Menu

Καλωσόρισμα

Θα ήθελα να καλωσορίσω όλους τους επισκέπτες του παρόντος ιστολογίου και ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο!
Αυτό το blog δημιουργήθηκε με κύριο στόχο την ενημέρωση σε θέματα που αφορούν την Διδασκαλία της Πληροφορικής στην Εκπαίδευση. Θα βρείτε άρθρα για την Πληροφορική και την Τεχνολογία καθώς και επιλεγμένο υλικό δικό μου αλλά και άλλων συναδέλφων σχετικό με τη Διδασκαλία της Πληροφορικής στο Γυμνάσιο.
Σύμφωνα με τα παρόντα Α.Π.Σ. και Δ.Ε.Π.Π.Σ στην Πληροφορική, το παρόν υλικό μπορεί να αξιοποιηθεί εκτός από το Γυμνάσιο στο Γενικό Λύκειο, στο ΕΠΑ.Λ αλλά και στο Δημοτικό με κάποιες τροποποιήσεις.
                                                   Καλή πλοήγηση!

Επεξεργασία φωτογραφίας με το Picasa

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Το Picasa είναι ένα πρόγραμμα της Google με μεγάλη απήχηση στους χρήστες που χρειάζονται προγράμματα λογισμικού για την επεξεργασία των φωτογραφιών τους. Είναι ένα δωρεάν λογισμικό επεξεργασίας φωτογραφιών που σας βοηθάει να εντοπίσετε τις φωτογραφίες στον υπολογιστή σας (ακόμη και αυτές που έχετε ξεχάσει ότι είχατε) και να τις οργανώσετε αυτόματα σε φακέλους ανά ημερομηνία.
Η λειτουργία μαζικής επεξεργασίας φωτογραφιών διευκολύνει  εσάς  που έχετε ένα μεγάλο αριθμό φωτογραφιών. Μερικοί από τους τρόπους που μπορείτε να επεξεργαστείτε τις φωτογραφίες σας με αυτό το πρόγραμμα, είναι η  εξάλειψη των κόκκινων ματιών, καθώς επίσης περικοπή και αλλαγή μεγέθους των φωτογραφιών σας ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Το Picasa διαθέτει επίσης πολλά ειδικά εφέ και άλλες επιλογές επεξεργασίας που μπορούν να χρησιμοποιηθούν με απλές εντολές κατάδειξης και κλικ. Μόλις ολοκληρώσετε την επεξεργασία των φωτογραφιών σας, το πρόγραμμα σας δίνει τη δυνατότητα να εκτυπώσετε εύκολα και να διαμοιράσετε τις φωτογραφίες σας  να τις στείλετε με e-mail, να φτιάξετε ένα cd/dvd, να τις τυπώσετε στον εκτυπωτή σας, να δημιουργήσετε slideshows ή ακόμη και να τις ανεβάσετε εύκολα και γρήγορα στο blog σας ενσωματώνοντας τον παραγόμενο κώδικα. Το Picasa ενσωματώνεται πλήρως και με το Google Plus, πράγμα που διευκολύνει τον διαμοιρασμό εικόνων στο Google+.
Κατά τη διάρκεια εγκατάστασης στον υπολογιστή σας, σας ζητά να του πείτε ποιους φακέλους να σαρώσει στα Windows ώστε να έχετε άνετη προβολή εικόνων όταν ανοίγετε το πρόγραμμα. Αν του ορίσετε όλο τον υπολογιστή, θα καταλήξετε με ένα σωρό άσχετες φωτογραφίες που υπάρχουν σε έναν υπολογιστή και δεν τις βάλατε εσείς εκεί. Πχ αν τις φωτογραφίες σας τις φυλάτε στο My foto, ορίστε αυτόν τον φάκελο (κατάλογο).
Εδώ πρέπει να τονιστεί ότι γενικά το Picasa δεν αποθηκεύει μέσα του οποιαδήποτε φωτογραφία όταν μιλάμε για φακέλους (folders). Όταν σκανάρει τον υπολογιστή απλώς σας δείχνει τους αντίστοιχους φακέλους στον υπολογιστή.
Δείτε ένα παράδειγμα: (Έχετε τη δυνατότητα να προσθέσετε και ήχο. Το συγκεκριμένο δεν περιλαμβάνει)


Επεξεργασία φωτογραφίας με το Picasa 3:


Πως να κάνετε κολάζ με το Picasa:

Τυχαίες αναρτήσεις...