Menu

Καλωσόρισμα

Θα ήθελα να καλωσορίσω όλους τους επισκέπτες του παρόντος ιστολογίου και ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο!
Αυτό το blog δημιουργήθηκε με κύριο στόχο την ενημέρωση σε θέματα που αφορούν την Διδασκαλία της Πληροφορικής στην Εκπαίδευση. Θα βρείτε άρθρα για την Πληροφορική και την Τεχνολογία καθώς και επιλεγμένο υλικό δικό μου αλλά και άλλων συναδέλφων σχετικό με τη Διδασκαλία της Πληροφορικής στο Γυμνάσιο.
Σύμφωνα με τα παρόντα Α.Π.Σ. και Δ.Ε.Π.Π.Σ στην Πληροφορική, το παρόν υλικό μπορεί να αξιοποιηθεί εκτός από το Γυμνάσιο στο Γενικό Λύκειο, στο ΕΠΑ.Λ αλλά και στο Δημοτικό με κάποιες τροποποιήσεις.
                                                   Καλή πλοήγηση!

TitanPad: Ένα εργαλείο συνεργατικής γραφής κειμένων

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Το Titanpad είναι μία διαδικτυακή εφαρμογή, η οποία επιτρέπει τη συνεργατική συγγραφή κειμένου σε πραγματικό χρόνο από πολλούς χρήστες ταυτόχρονα.
Αφού δημιουργήσετε ένα νέο σημειωματάριο, πληκτρολογείτε  το όνομά σας  και προσκαλείτε τα άτομα με τα οποία θέλετε να συνεργαστείτε. Όλα τα άτομα που συμμετέχουν μπορούν να δούνε σε πραγματικό χρόνο αυτά που γράφουν οι υπόλοιποι,
ενώ το κείμενο του καθενός επισημαίνεται με διαφορετικό χρώμα για να διακρίνεται πιο εύκολα. Οι χρήστες βλέπουν συγχρονισμένα το ίδιο κείμενο και έτσι θα μπορούν να συνεργαστούν μέσω του διαδικτύου και να επικοινωνήσουν μέσω του ενσωματωμένου chat.
H εισαγωγή ή εξαγωγή εγγράφου, η εμφάνιση της αρίθμησης γραμμών, η αλλαγή γραμματοσειράς, η αποθήκευση εκδόσεων του κειμένου (υπάρχει η δυνατότητα επαναφοράς), το Time Slider (αναπαράγει τη συγγραφή του κειμένου όπως αυτό πραγματοποιήθηκε από την αρχή), η μεγέθυνση του κειμένου ή μετάβαση σε πλήρη προβολή της εφαρμογής στον φυλλομετρητή, είναι μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά εργαλεία της εφαρμογής.

*Εάν επιθυμείτε να κάνετε εγγραφή θα σας δοθεί μια διεύθυνση με τον δικό σας κειμενογράφο της μορφής (http://to-onoma-sas.titanpad.com).

Πρακτικά μπορεί να αξιοποιηθεί στο σχολείο μεταξύ των εκπαιδευτικών για να συνεργαστούν με συναδέλφους τους, είτε στην τάξη με τους μαθητές παρακινώντας τους να γράψουν συνεργατικά με τους συμμαθητές τους.
  • Μπορείτε να δείτε εδώ ένα σύντομο οδηγό του TitanPad.
Δείτε ένα σχετικό βίντεο Tutorial:

Τυχαίες αναρτήσεις...