Menu

Καλωσόρισμα

Θα ήθελα να καλωσορίσω όλους τους επισκέπτες του παρόντος ιστολογίου και ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο!
Αυτό το blog δημιουργήθηκε με κύριο στόχο την ενημέρωση σε θέματα που αφορούν την Διδασκαλία της Πληροφορικής στην Εκπαίδευση. Θα βρείτε άρθρα για την Πληροφορική και την Τεχνολογία καθώς και επιλεγμένο υλικό δικό μου αλλά και άλλων συναδέλφων σχετικό με τη Διδασκαλία της Πληροφορικής στο Γυμνάσιο.
Σύμφωνα με τα παρόντα Α.Π.Σ. και Δ.Ε.Π.Π.Σ στην Πληροφορική, το παρόν υλικό μπορεί να αξιοποιηθεί εκτός από το Γυμνάσιο στο Γενικό Λύκειο, στο ΕΠΑ.Λ αλλά και στο Δημοτικό με κάποιες τροποποιήσεις.
                                                   Καλή πλοήγηση!

8o Φεστιβάλ Μαθητικής Ψηφιακής Δημιουργίας

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας είναι μια εκπαιδευτική εκδήλωση η οποία δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν ψηφιακά έργα που αναπτύσσουν στο σχολείο τους. Είναι ανοικτό στην κοινωνία και δίνει την ευκαιρία σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και επισκέπτες να λάβουν μέρος σε πρωτότυπες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες με αντικείμενο την
Πληροφορική και την Ψηφιακή Τεχνολογία.

Για 8η συνεχόμενη χρονιά το γραφείο Σχολικού Συμβούλου Πληροφορικής Δυτικής Κρήτης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης, διοργανώνει την Έκθεση/ Φεστιβάλ Μαθητικής Ψηφιακής Δημιουργίας (http://festman.schoolab.gr/) η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Χανίωντην Πέμπτη 19 και την Παρασκευή 20 Απριλίου 2018.

Η αφίσα για την Έκθεση-Φεστιβάλ Μαθητικής Ψηφιακής Δημιουργίας 2017-2018:


Παράλληλα, το φετινό 8ο Φεστιβάλ Μαθητικής Ψηφιακής Δημιουργίας (www.digifest.info) θα διεξαχθεί στα Χανιά, Ηράκλειο, Άγιο Νικόλαο, Αγρίνιο, Ιωάννινα, Καβάλα, Καλαμάτα, Κέρκυρα, Κομοτηνή, Λάρισα, Μυτιλήνη, Πάτρα, Πύργο Ηλείας, Ρόδο, Τρίκαλα, και Φλώρινα αντίστοιχες ημέρες. Η κοινή μέρα όλων των πόλεων θα είναι η Παρασκευή 20 Απριλίου, όταν στις 11:00 το μεσημέρι θα συναντηθούν όλες οι πόλεις με τηλεδιάσκεψη.
Στο πλαίσιο της Έκθεσης Μαθητικής Δημιουργίας, θα παρουσιαστούν εργασίες μαθητών οι οποίες δημιουργήθηκαν στα μαθήματα Πληροφορικής. Αφορά όλες τις βαθμίδες Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο).
Στην Έκθεση μπορούν να συμμετέχουν και έργα μαθητών, διαθεματικού/διεπιστημονικού περιεχομένου, τα οποία δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο των μαθημάτων του Γυμνασίου, Ερευνητικές Εργασίες (Project) των ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ., έργα εργασιών στη Ζώνη Δημιουργικών Δραστηριοτήτων όπως και έργων Πληροφορικής των ΕΠΑ.Λ., ή άλλων σχολικών δραστηριοτήτων με συμμετοχή εκπαιδευτικών Πληροφορικής.
Σκοπός της έκθεσης είναι η ανάδειξη, διάχυση και παρουσίαση της ψηφιακής μαθητικής δημιουργίας καθώς και η συνεργασία και επικοινωνία της εκπαιδευτικής κοινότητας με την ευρύτερη κοινωνία.
  • Δείτε ολόκληρη την 1η ανακοίνωση πατώντας εδώ.
  • Η συμμετοχή των σχολείων μπορεί να γίνει πατώντας εδώ

Τυχαίες αναρτήσεις...