Menu

Καλωσόρισμα

Θα ήθελα να καλωσορίσω όλους τους επισκέπτες του παρόντος ιστολογίου και ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο!
Αυτό το blog δημιουργήθηκε με κύριο στόχο την ενημέρωση σε θέματα που αφορούν την Διδασκαλία της Πληροφορικής στην Εκπαίδευση. Θα βρείτε άρθρα για την Πληροφορική και την Τεχνολογία καθώς και επιλεγμένο υλικό δικό μου αλλά και άλλων συναδέλφων σχετικό με τη Διδασκαλία της Πληροφορικής στο Γυμνάσιο.
Σύμφωνα με τα παρόντα Α.Π.Σ. και Δ.Ε.Π.Π.Σ στην Πληροφορική, το παρόν υλικό μπορεί να αξιοποιηθεί εκτός από το Γυμνάσιο στο Γενικό Λύκειο, στο ΕΠΑ.Λ αλλά και στο Δημοτικό με κάποιες τροποποιήσεις.
                                                   Καλή πλοήγηση!

Εκπαιδευτικά παιχνίδια για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Tο eGame wiki είναι ένας ιστότοπος αποτελούμενος από εκπαιδευτικά παιχνίδια σχεδιασμένα για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης: Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο. Όλα τα παιχνίδια του eGame wiki σχετίζονται με την σχολική ύλη (π.χ. Η Κρεμάλα του «Ποιος θέλει να γίνει Πτυχιούχος» είναι σχεδιασμένη για παιδιά του δημοτικού και περιέχει ερωτήσεις γενικών γνώσεων  όλων των τάξεων).
Οι μαθητές μπορούν να παίζουν με παιχνίδια βασισμένα σε μια συγκεκριμένη ενότητα ύλης (π.χ. Το παιχνίδι Alien Angles είναι ένα παιχνίδι γεωμετρίας που υπολογίζει τις γωνίες. Σχετίζεται με την ύλη των μαθηματικών της ΣΤ’ Δημοτικού και είναι διαθέσιμο από τον δικτυακό τόπο http://www.mathplayground.com). Έτσι, μέσα από το παιχνίδι οι μαθητές μαθαίνουν ευχάριστα και εύκολα τις απαντήσεις σε ερωτήσεις τις ύλης τους.
Η ιδέα για το eGame wiki ξεκίνησε με το σκεπτικό «μάθηση μέσα από το παιχνίδι». Τα παιχνίδια είναι φτιαγμένα από ανθρώπους της εκπαίδευσης για εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενους.
Ο ιστότοπος εμπλουτίζεται συνεχώς με νέα παιχνίδια.

Τυχαίες αναρτήσεις...