Menu

Καλωσόρισμα

Θα ήθελα να καλωσορίσω όλους τους επισκέπτες του παρόντος ιστολογίου και ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο!
Αυτό το blog δημιουργήθηκε με κύριο στόχο την ενημέρωση σε θέματα που αφορούν την Διδασκαλία της Πληροφορικής στην Εκπαίδευση. Θα βρείτε άρθρα για την Πληροφορική και την Τεχνολογία καθώς και επιλεγμένο υλικό δικό μου αλλά και άλλων συναδέλφων σχετικό με τη Διδασκαλία της Πληροφορικής στο Γυμνάσιο.
Σύμφωνα με τα παρόντα Α.Π.Σ. και Δ.Ε.Π.Π.Σ στην Πληροφορική, το παρόν υλικό μπορεί να αξιοποιηθεί εκτός από το Γυμνάσιο στο Γενικό Λύκειο, στο ΕΠΑ.Λ αλλά και στο Δημοτικό με κάποιες τροποποιήσεις.
                                                   Καλή πλοήγηση!

Χρήσιμα Προγράμματα

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Εδώ θα βρείτε μια σειρά από προτεινόμενα χρήσιμα προγράμματα:

Skype
Είναι ένα ικανότατο δωρεάν πρόγραμμα το οποίο μας προσφέρει τη δυνατότητα επικοινωνίας μέσω internet.

Είναι ένα πρόγραμμα απομακρυσμένης πρόσβασης όπου μπορείτε να συνδεθείτε σε απομακρυσμένο υπολογιστή για βοήθεια ή μεταφορά αρχείων.

Είναι ένα δωρεάν μικρού μεγέθους πρόγραμμα εμφάνισης pdf αρχείων.

To PDFCreator είναι ένα  δωρεάν εργαλείο που δημιουργεί pdf αρχεία σχεδόν από οποιαδήποτε εφαρμογή των windows.

Eίναι μια εφαρμογή με την οποία μπορείς να διαβάσεις, να πλοηγηθείς και να εκτυπώσεις αρχεία σε μορφή pdf.

Το Adobe Flash Player είναι ένα εργαλείο σχεδιασμένο για την προβολή αρχείων πολυμέσων μέσω του συστήματος πλοήγησης του ιστού.

Πρόγραμμα που μπορεί να αναπαράγει όλα σχεδόν τα formats ήχου και video.

Πακέτο εφαρμογών γραφείου ανοιχτού κώδικα. Περιλαμβάνει επεξεργαστή κειμένου writer, ένα υπολογιστικό φύλλο calc, ένα δημιουργό παρουσιάσεων impress, ένα πρόγραμμα σχεδίασης draw, μια διαχείριση βάσεων base και διαχείριση  μαθηματικών τύπων math.

Είναι μια πλήρης και δωρεάν σουίτα δημιουργίας και αντιγραφής cd, dvd, bluray δίσκων, μουσικής, δεδομένων και video.

Δωρεάν λογισμικό για να κατεβάσετε βίντεο από youtube, google videos, yahoo και να τα μετατρέψετε σε άλλα video formats.
Πρόγραμμα συμπίεσης-αποσυμπίεσης αρχείων.

Δωρεάν πρόγραμμα (open source) για συμπίεση και αποσυμπίεση αρχείων.

Μεταφράζει λέξεις από: Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά σε Ελληνικά και το αντίθετο.
Αναλαμβάνει να αφαιρέσει από τον υπολογιστή σας τα περιττά κατάλοιπα και τα άχρηστα ίχνη των εφαρμογών. Να καθαρίσει τα προγράμματα περιήγησης, το ιστορικό εντολών και ιστοσελίδων, τις εγγραφές στο μητρώο που δεν χρειάζονται πια και άλλα.

ON-LINE ειδικό πρόγραμμα Οπτικής Αναγνώρισης Χαρακτήρων (OCR), με το οποίο επιτυγχάνεται η αναγνώριση των χαρακτήρων που συνθέτουν ένα έντυπο κείμενο. Αυτό προηγουμένως έχει ψηφιοποιηθεί μέσω συσκευών ψηφιοποίησης, όπως είναι σαρωτές.

Πρόκειται για ένα δωρεάν και διάσημο πρόγραμμα τείχους προστασίας (Firewall). 
Προσοχή: Αν "τρέχετε" ήδη κάποιο Firewall στον υπολογιστή σας, καλό είναι να το απενεργοποιήσετε προτού εγκαταστήσετε το zonealarm.

Το Avast antivirus είναι ένα από τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα κατά των ιών. Αυτή η έκδοση είναι ΔΩΡΕΑΝ για μη εμπορική & εγχώρια χρήση. Τα χαρακτηριστικά γνωρίσματά του περιλαμβάνουν ανίχνευση σε πραγματικό χρόνο για ιούς, αλλά και προστασία από Malware και Spyware απειλές.

Το Malwarebytes Anti-Malware, είναι ένα πολύ καλό δωρεάν πρόγραμμα, με το οποίο μπορείτε να εντοπίσετε και να αφαιρέσετε ιούς ή οποιαδήποτε άλλα κακόβουλα προγράμματα, που πιθανόν να έχουν εισβάλει στον υπολογιστή σας.

Εφαρμογή η οποία μας παρέχει πληροφορίες για το hardware του υπολογιστή στον οποίο την εκτελούμε.

Το Today είναι μια εξελιγμένη εφαρμογή ημερολογίου και εορτολογίου.

Τυχαίες αναρτήσεις...