Menu

Καλωσόρισμα

Θα ήθελα να καλωσορίσω όλους τους επισκέπτες του παρόντος ιστολογίου και ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο!
Αυτό το blog δημιουργήθηκε με κύριο στόχο την ενημέρωση σε θέματα που αφορούν την Διδασκαλία της Πληροφορικής στην Εκπαίδευση. Θα βρείτε άρθρα για την Πληροφορική και την Τεχνολογία καθώς και επιλεγμένο υλικό δικό μου αλλά και άλλων συναδέλφων σχετικό με τη Διδασκαλία της Πληροφορικής στο Γυμνάσιο.
Σύμφωνα με τα παρόντα Α.Π.Σ. και Δ.Ε.Π.Π.Σ στην Πληροφορική, το παρόν υλικό μπορεί να αξιοποιηθεί εκτός από το Γυμνάσιο στο Γενικό Λύκειο, στο ΕΠΑ.Λ αλλά και στο Δημοτικό με κάποιες τροποποιήσεις.
                                                   Καλή πλοήγηση!

Τι είναι οι ροές Δεδομένων ή RSS Feed

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Τα αρχικά RSS προέρχονται από τις αγγλικές λέξεις Really Simple Syndication (ή Rich Site Summary) και αντιπροσωπεύουν ένα πρότυπο που βασίζεται στην γλώσσα XML. Με απλά λόγια, τα RSS Feeds είναι ένας απλός και εύκολος τρόπος για έναν χρήστη-αναγνώστη του διαδικτύου να μένει ενημερωμένος για νέα και γεγονότα που συμβαίνουν στις αγαπημένες
του ιστοσελίδες. Με την βοήθεια των RSS feeds (δηλαδή των ροών RSS) μπορείτε να ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα του ιστοχώρου προβάλλοντας τους τίτλους και περιορισμένα αποσπάσματα του περιεχομένου.
Οι περισσότερες ιστοσελίδες, δεν χρεώνουν τον αναγνώστη για αυτή την υπηρεσία. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες, συνήθως, με εξειδικευμένο ή πολύ εξειδικευμένο περιεχόμενο που μπορεί να θέσουν μία ετήσια συνδρομή ώστε ο αναγνώστης να έχει πλήρη πρόσβαση στις πληροφορίες αυτές. Τυπικά, ο χρόνος που απαιτείται για να ενημερωθούν οι υπολογιστές για μία νέα ροή δεδομένων δεν διαρκεί περισσότερο από 15 λεπτά.
Κάθε ροή δεδομένων έχει την δική της σύνδεση που παραπέμπει τον αναγνώστη κατευθείαν στο περιεχόμενο που τον ενδιαφέρει.
Για να τοποθετήσετε κάποιο RSS στη προσωπική σας σελίδα τις περισσότερες φορές ο τρόπο απλός. Το μόνο που χρειάζεται είναι να επιλέξετε την επιθυμητή ροή δεδομένων ακολουθώντας τον σύνδεσμο που της αντιστοιχεί. Κάντε copy το RSS feed (URL) της κατηγορίας που επιλέξατε να παρακολουθείτε. Εντοπίστε το πρόσθετο της σελίδας σας που κάνει αναπαραγωγή RSS Feed και επικολλήστε το URL.
Έστω λοιπόν ότι θέλουμε να τοποθετήσουμε το RSS Feed της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χανίων στο Blog μας. Τα βήματα που ακολουθούμε είναι:
α) Εντοπίζουμε το RSS Feed της συγκεκριμένης σελίδας

β) Πατάμε πάνω του και στη συνέχεια αντιγράφουμε τοURL (http://didechan.blogspot.gr/feeds/posts/default) που μας παραπέμπει,
γ) Μεταφερόμαστε στη διαχείριση του Blog μας και πατώντας στη Διάταξη που βρίσκεται στην αριστερή στήλη επιλέγουμε τη θέση που θέλουμε να βάλουμε τη συγκεκριμένη ροή Δεδομένων και πατάμε προσθήκη gadget,
δ) Βρίσκουμε το αντίστοιχο gadget (Ροή Δεδομένων) και επικολλούμε το URL που είχαμε πάρει αντιγραφή. Ορίζουμε και το πλήθος των αναρτήσεων που θέλουμε να προβάλλονται και είμαστε έτοιμοι.

Δείτε μια σχετική παρουσίαση για τις ροές Δεδομένων παρακάτω:


Τυχαίες αναρτήσεις...