Menu

Καλωσόρισμα

Θα ήθελα να καλωσορίσω όλους τους επισκέπτες του παρόντος ιστολογίου και ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο!
Αυτό το blog δημιουργήθηκε με κύριο στόχο την ενημέρωση σε θέματα που αφορούν την Διδασκαλία της Πληροφορικής στην Εκπαίδευση. Θα βρείτε άρθρα για την Πληροφορική και την Τεχνολογία καθώς και επιλεγμένο υλικό δικό μου αλλά και άλλων συναδέλφων σχετικό με τη Διδασκαλία της Πληροφορικής στο Γυμνάσιο.
Σύμφωνα με τα παρόντα Α.Π.Σ. και Δ.Ε.Π.Π.Σ στην Πληροφορική, το παρόν υλικό μπορεί να αξιοποιηθεί εκτός από το Γυμνάσιο στο Γενικό Λύκειο, στο ΕΠΑ.Λ αλλά και στο Δημοτικό με κάποιες τροποποιήσεις.
                                                   Καλή πλοήγηση!

7ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Το ταξίδι ξεκινάει  για τους "Ρομποτικούς Εξερευνητές" του 7ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής
Με την παγκόσμια φετινή διοργάνωση να πραγματοποιείται στην Ντόχα του Κατάρ ο WRO Hellas (Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης, Τεχνολογίας & Μαθηματικών) ανακοινώνει για 7η συνεχή χρονιά την έναρξη των διαδικασιών του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής ο οποίος πραγματοποιείται
στο πλαίσιο της ετήσιας Ολυμπιάδας που διοργανώνεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό, World Robot Olympiad. Ο 7ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής τελεί, όπως και στις προηγούμενες διοργανώσεις υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και ακολουθεί τους επίσημους κανόνες διεξαγωγής από τον WRO Hellas, οργανώνοντας περιφερειακούς και προκριματικούς διαγωνισμούς σε όλη τη χώρα, προκειμένου να διακριθούν οι ομάδες που θα ταξιδέψουν στην Ολυμπιάδα.
Το θέμα του φετινού διαγωνισμού είναι οι "Ρομποτικοί εξερευνητές", βάσει του οποίου οι μαθητές καλούνται να κατασκευάσουν ρομπότ για να εξερευνήσουν διαφορετικά περιβάλλοντα (όπως ο θαλάσσιος βυθός για το Δημοτικό ή τα βουνά για το Λύκειο). Σε αρκετές περιπτώσεις, οι «εξερευνητές» πρέπει να στηριχθούν σε ενδείξεις προκειμένου να οδηγηθούν σε άγνωστα περιβάλλοντα ενώ σε άλλες, οι εξερευνητές μπορεί να περιπλανηθούν καθώς επιχειρούν να ανακαλύψουν αυτό που ψάχνουν. Το περιβάλλον όμως κρύβει και κινδύνους για τους εξερευνητές.
Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές πατήστε εδώ.

Τυχαίες αναρτήσεις...