Menu

Καλωσόρισμα

Θα ήθελα να καλωσορίσω όλους τους επισκέπτες του παρόντος ιστολογίου και ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο!
Αυτό το blog δημιουργήθηκε με κύριο στόχο την ενημέρωση σε θέματα που αφορούν την Διδασκαλία της Πληροφορικής στην Εκπαίδευση. Θα βρείτε άρθρα για την Πληροφορική και την Τεχνολογία καθώς και επιλεγμένο υλικό δικό μου αλλά και άλλων συναδέλφων σχετικό με τη Διδασκαλία της Πληροφορικής στο Γυμνάσιο.
Σύμφωνα με τα παρόντα Α.Π.Σ. και Δ.Ε.Π.Π.Σ στην Πληροφορική, το παρόν υλικό μπορεί να αξιοποιηθεί εκτός από το Γυμνάσιο στο Γενικό Λύκειο, στο ΕΠΑ.Λ αλλά και στο Δημοτικό με κάποιες τροποποιήσεις.
                                                   Καλή πλοήγηση!

Η πλατφόρμα Scoop.it

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Το Scoop.it είναι μια πλατφόρμα που επιτρέπει την εύκολη επιλογή, επιμέλεια και αναδημοσίευση περιεχομένου από το διαδίκτυο και συνήθως κινείται γύρω από συγκεκριμένη θεματική που επιλέγει ο εκάστοτε χρήστης.
Είναι ένα ισχυρό εργαλείο που επιτρέπει να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο που συναρμολογείται από επιλεγμένα άρθρα σε κάθε ζήτημα,
με τον ίδιο τρόπο που οργανώνετε μια έκθεση ζωγραφικής όπου μερικά μόνον, ή και κανένα έργο δεν είναι δικά σας.
Επιπλέον η δωρεάν έκδοση, είναι ελεύθερη διαφημίσεων. Να σημειώσουμε πως το Scoop.it δεν υποκλέπτει αντιγράφοντας το περιεχόμενο. Αν και η φωτογραφία και η σύνοψη της είδησης αντιγράφονται πιστά, το Scoop.it στέλνει τους αναγνώστες στην πηγή του άρθρου, ώστε οι δημιουργοί του περιεχομένου να είναι ευγνώμονες για την διαφήμιση που τους γίνεται.
Η εφαρμογή μπορεί να αξιοποιηθεί παιδαγωγικά και να λειτουργήσει ως ένας ψηφιακός πίνακας ανακοινώσεων και επικοινωνίας του σχολείου ή της τάξης. Επίσης, μπορεί να αξιοποιηθεί όπως και το livebinder, για να διαμοιράσει ο εκπαιδευτικός στους μαθητές του, υπερσυνδέσμους για διερεύνηση
Οι άνθρωποι του Scoop.it αναφέρουν πως δέχεται πάνω από 2 εκατομμύρια επισκέψεις το μήνα, σημειώνοντας σταθερή αύξηση της τάξης του 35% κάθε μήνα.

Tο Scoop.it σε πολύ μικρό διάστημα παρουσίασε θεαματική ανάπτυξη. Σαρώνει το web βάσει κριτηρίων (λέξεων-κλειδιών) που του εισάγουμε εμείς και μας προτείνει αναρτήσεις σχετικές με τη θεματική ενότητα που έχουμε δημιουργήσει. Μπορούμε από τις προτεινόμενες να δημοσιεύσουμε όποιες θέλουμε άμεσα με ένα κλικ, αλλά δεν είναι και η καλύτερη επιλογή. Θα πρέπει να παρέμβουμε, να επιμεληθούμε την κάθε ανάρτηση, να επιλέξουμε τη σωστή και σχετική εικόνα,  να επιλέξουμε το τμήμα του άρθρου ή να προσθέσουμε κάποιο δικό μας σχόλιο αν θέλουμε να προϊδεάσουμε και να εισάγουμε τον αναγνώστη στο πνεύμα και στην ουσία του άρθρου. Και ο αναγνώστης εκτιμώντας από την περιεκτική μας δημοσίευση θα επισκεφθεί το άρθρο στην αρχική πηγή κλικάροντας στον τίτλο, ή όχι.

Δείτε δύο πολύ χρήσιμα videos που εξηγούν πως δουλεύει το scoop.it...


Τυχαίες αναρτήσεις...