Menu

Καλωσόρισμα

Θα ήθελα να καλωσορίσω όλους τους επισκέπτες του παρόντος ιστολογίου και ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο!
Αυτό το blog δημιουργήθηκε με κύριο στόχο την ενημέρωση σε θέματα που αφορούν την Διδασκαλία της Πληροφορικής στην Εκπαίδευση. Θα βρείτε άρθρα για την Πληροφορική και την Τεχνολογία καθώς και επιλεγμένο υλικό δικό μου αλλά και άλλων συναδέλφων σχετικό με τη Διδασκαλία της Πληροφορικής στο Γυμνάσιο.
Σύμφωνα με τα παρόντα Α.Π.Σ. και Δ.Ε.Π.Π.Σ στην Πληροφορική, το παρόν υλικό μπορεί να αξιοποιηθεί εκτός από το Γυμνάσιο στο Γενικό Λύκειο, στο ΕΠΑ.Λ αλλά και στο Δημοτικό με κάποιες τροποποιήσεις.
                                                   Καλή πλοήγηση!

Δημιουργήστε κουίζ με το Hot Pepper quiz creator

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Το hot pepper είναι ένα πρόγραμμα ένα πρόγραμμα δημιουργίας κουίζ φτιαγμένο από τον καθηγητή της Πληροφορικής Αλέξανδρο Κοντούλη, διανέμεται δωρεάν και στηρίζεται στη τεχνολογία Flash. Μπορείτε να ενσωματώσετε στο ίδιο κουίζ ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών, συμπλήρωσης κενών, αντιστοίχισης, σταυρόλεξων, τοποθέτησης φράσεων ή εικόνων σε σειρά.
Αξιοποιεί όλα τα πολυμέσα (εικόνες, ήχους, βίντεο, βίντεο από το YouTube – και μάλιστα χωρίς διαφημίσεις) εντάσσοντάς τα μέσα στο κουίζ.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην εκπαιδευτική διαδικασία, όχι μόνο ως ένα λογισμικό αξιολόγησης από τη στιγμή που ενσωματώνει όλα τα είδη των ερωτήσεων σε ένα ενιαίο κουίζ με ενιαία βαθμολογία, η οποία μάλιστα καταχωρείται αυτόματα και σε κεντρική βάση δεδομένων, εξάσκησης και πρακτικής αλλά και ως ένα λογισμικό ανακάλυψης και διερεύνησης  βάζοντας τους μαθητές/τις μαθήτριες να δημιουργούν τα δικά τους κουίζ  και κατόπιν να δοκιμάζουν ο ένας τα κουίζ του άλλου.

Τυχαίες αναρτήσεις...