Menu

Καλωσόρισμα

Θα ήθελα να καλωσορίσω όλους τους επισκέπτες του παρόντος ιστολογίου και ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο!
Αυτό το blog δημιουργήθηκε με κύριο στόχο την ενημέρωση σε θέματα που αφορούν την Διδασκαλία της Πληροφορικής στην Εκπαίδευση. Θα βρείτε άρθρα για την Πληροφορική και την Τεχνολογία καθώς και επιλεγμένο υλικό δικό μου αλλά και άλλων συναδέλφων σχετικό με τη Διδασκαλία της Πληροφορικής στο Γυμνάσιο.
Σύμφωνα με τα παρόντα Α.Π.Σ. και Δ.Ε.Π.Π.Σ στην Πληροφορική, το παρόν υλικό μπορεί να αξιοποιηθεί εκτός από το Γυμνάσιο στο Γενικό Λύκειο, στο ΕΠΑ.Λ αλλά και στο Δημοτικό με κάποιες τροποποιήσεις.
                                                   Καλή πλοήγηση!

Tο «Διαδίκτυο που θέλουμε», ένα χρήσιμο βιβλίο

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
 Tο «Διαδίκτυοπου θέλουμε» (Web We Want) είναι ένα εκπαιδευτικό εγχειρίδιο, ένα on line βιβλίο, το οποίο απευθύνεται σε εφήβους 13-16 ετών. Το περιεχόμενο και η προσέγγιση, σχεδιασμένα για να συντονιστούν με τις ανάγκες και τις προτιμήσεις των νέων σήμερα, έχουν ως στόχο να προκαλέσουν προβληματισμό  σχετικά με θέματα όπως τα ψηφιακά αποτυπώματα, η φήμη, τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις στο Διαδίκτυο.
Το βιβλίο αυτό εγκρίθηκε  παιδαγωγικά από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) και μπορεί να αξιοποιηθεί από εκπαιδευτικούς ως μαθησιακό εργαλείο σε θέματα Πληροφορικής και εν γένει της σχολικής και κοινωνικής ζωής. Η ένταξή του στην εκπαιδευτική πράξη είναι εφικτή, καθώς είναι δυνατό να συνδεθεί:
  • με το μάθημα της Πληροφορικής στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο,
  • με το μάθημα της Ερευνητικής Εργασίας στο Λύκειο,
  • με τα Προγράμματα Αγωγής Υγείας
Χωρίζεται στις παρακάτω ενότητες:
Οι ενότητες αυτές περιλαμβάνουν ποικιλία πρακτικών ασκήσεων, που δίνουν στους νέους τη δυνατότητα, ατομικά και, κυρίως, ομαδοσυνεργατικά, να επικοινωνήσουν τις εμπειρίες τους, να δημιουργήσουν συμβουλές και εργαλεία που μπορούν να μοιραστούν με άλλους νέους σε όλο τον κόσμο, να διερευνήσουν τις δικές τους διαδικτυακές συμπεριφορές και πρακτικές αλλά και να αναστοχαστούν πάνω σε αυτές.



Τυχαίες αναρτήσεις...