Menu

Καλωσόρισμα

Θα ήθελα να καλωσορίσω όλους τους επισκέπτες του παρόντος ιστολογίου και ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο!
Αυτό το blog δημιουργήθηκε με κύριο στόχο την ενημέρωση σε θέματα που αφορούν την Διδασκαλία της Πληροφορικής στην Εκπαίδευση. Θα βρείτε άρθρα για την Πληροφορική και την Τεχνολογία καθώς και επιλεγμένο υλικό δικό μου αλλά και άλλων συναδέλφων σχετικό με τη Διδασκαλία της Πληροφορικής στο Γυμνάσιο.
Σύμφωνα με τα παρόντα Α.Π.Σ. και Δ.Ε.Π.Π.Σ στην Πληροφορική, το παρόν υλικό μπορεί να αξιοποιηθεί εκτός από το Γυμνάσιο στο Γενικό Λύκειο, στο ΕΠΑ.Λ αλλά και στο Δημοτικό με κάποιες τροποποιήσεις.
                                                   Καλή πλοήγηση!

Δημιουργία μουσικών κομματιών με το Scratch Audio

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Το scratchaudio είναι ένα online εργαλείο δημιουργίας μουσικών κομματιών. Ο χρήστης εγγράφεται πρώτα στην υπηρεσία επιλέγοντας είτε την δωρεάν υπηρεσία προκειμένου να δει κατά πόσο τον ευχαριστεί, είτε μια από τις υπόλοιπες προνομιακές υπηρεσίες που προσφέρονται με κάποιο μηνιαίο κόστος. Οι επί πληρωμή προσφερόμενες υπηρεσίες αναφέρονται πρωτίστως σε εκείνους που έχουν απλά σαν χόμπι την σύνθεση μουσικής,
σε εκείνους που διαθέτουν ήδη ένα συγκρότημα και επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν το εργαλείο αλλά και σε εκείνους που απλά θέλουν να το χρησιμοποιούν για επαγγελματική χρήση. Επιπλέον ο χρήστης έχει την δυνατότητα να αναζητεί δημιουργούς με βάση το είδος της μουσικής  φτιάχνοντας έτσι το δικό του δίκτυο φίλων και να διαμοιράζει τα τραγούδια του μεταξύ αυτών.
Για να κάνετε εγγραφή επιλέξτε από το μενού το "Μe" και στη συνέχεια την δωρεάν υπηρεσία δίνοντας το όνομα χρήστη, το email σας και τον προσωπικό κωδικό όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα:



Στη συνέχεια έχετε τις εξής επιλογές:
  1. Δυνατότητα επεξεργασίας προφίλ.
  2. Παρουσίαση τραγουδιών των χρηστών. Δυνατότητα αναπαραγωγής και αναζήτησης τραγουδιού ανάλογα με το είδος μουσικής.
  3. Αναζήτηση χρηστών – δημιουργών.
  4. Εκμάθηση εργαλείου σύνθεσης μέσα από διάφορα βίντεο επίδειξης.
  5. Ιστολόγιο για ενημέρωση των χρηστών σχετικά με το εργαλείο αλλά και με διάφορες μουσικές εξελίξεις και δρώμενα.
  6. Δυνατότητα βελτίωσης του εργαλείου από τους χρήστες. Μ’ αυτόν τον τρόπο οι δημιουργοί αντλούν ιδέες από τους χρήστες για περαιτέρω βελτίωση.
  7. Εργαλείο σύνθεσης μουσικής. Σ’ αυτό το σημείο παρέχονται ανάλογα με το είδος μουσικής τα κατάλληλα μουσικά δείγματα σύνθεσης.
  8. Όνομα δείγματος, επιλογή έντασης και κατεύθυνσης ήχου.
  9. Ρυθμίσεις για επεξεργασία ηχητικού δείγματος και προσθήκης ειδικών εφέ.
  10. Ηχητικό δείγμα στην κατάλληλη διάρκεια.
  11. Κουμπιά αναπαραγωγής, εγγραφής, αυξομείωσης έντασης και διάρκεια κομματιού.
  12. Διάφορες ρυθμίσεις όπως ορισμός ονόματος τραγουδιού, αλλαγή στο tempo κ.α.
  13. Επιλογή αποθήκευσης κομματιού. Επίσης κατά την αποθήκευση δίνεται η δυνατότητα εξαγωγής στον τοπικό δίσκο, διαμοιρασμού σε άλλους χρήστες αλλά και πρόσκληση κάποιου χρήστη για συνεργασία. 
 Από την online εφαρμογή ο χρήστης μπορεί να επιλέξει μέσα από μια πληθώρα ηχητικών δειγμάτων (samples), εκείνα τα δείγματα τα οποία αντιπροσωπεύουν το είδος της μουσικής που θέλει να συνθέσει. Επίσης δίνεται η δυνατότητα μέσω της κάρτας ήχου να ηχογραφήσει ένα δείγμα από μουσικό όργανο και να το προσαρμόσει στην υπόλοιπη σύνθεση.
Μέσα από τη σύνθεση ο κάθε χρήστης μπορεί να απευθυνθεί σε άλλους πιο έμπειρους και εξοικειωμένους συνθέτες προκειμένου να βοηθηθεί στην τελειοποίηση του κομματιού του. Επιπλέον μέσα από αυτή τη δυνατότητα μπορούν να προκύψουν ενδιαφέρουσες μουσικές συνεργασίες.

Θα χρειαστείτε το Silverlight ένα browser plug-in. Αν δεν το έχετε εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ.

Τυχαίες αναρτήσεις...