Menu

Καλωσόρισμα

Θα ήθελα να καλωσορίσω όλους τους επισκέπτες του παρόντος ιστολογίου και ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο!
Αυτό το blog δημιουργήθηκε με κύριο στόχο την ενημέρωση σε θέματα που αφορούν την Διδασκαλία της Πληροφορικής στην Εκπαίδευση. Θα βρείτε άρθρα για την Πληροφορική και την Τεχνολογία καθώς και επιλεγμένο υλικό δικό μου αλλά και άλλων συναδέλφων σχετικό με τη Διδασκαλία της Πληροφορικής στο Γυμνάσιο.
Σύμφωνα με τα παρόντα Α.Π.Σ. και Δ.Ε.Π.Π.Σ στην Πληροφορική, το παρόν υλικό μπορεί να αξιοποιηθεί εκτός από το Γυμνάσιο στο Γενικό Λύκειο, στο ΕΠΑ.Λ αλλά και στο Δημοτικό με κάποιες τροποποιήσεις.
                                                   Καλή πλοήγηση!

Δημιουργία animation με το PowToon

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Το Powtoon είναι μια Web 2.0 εφαρμογή για τη δημιουργία παρουσιάσεων με κινούμενες εικόνες και αντικείμενα.
Με αυτό το εργαλείο μπορείτε να δημιουργήσετε εντυπωσιακά βίντεο χωρίς να δυσκολευτείτε πολύ. Η λογική είναι ότι ξεκινάτε με ένα έτοιμο καλοσχεδιασμένο πρότυπο και πάνω σε αυτό χτίζετε προσθέτοντας έξτρα διαφάνειες, αλλάζοντας τα κείμενα και προσθέτοντας άλλα έτοιμα σχέδια και εικόνες.
Μπορείτε να προσθέσετε μουσική είτε από τα έτοιμα μουσικά θέματα που σας προσφέρει είτε ανεβάζοντας οποιοδήποτε mp3 αρχείο από τον υπολογιστή σας. Αν θέλετε παρέχετε και η δυνατότητα να ηχογραφήσετε τον εαυτό σας να παρουσιάζει με την μουσική να συνυπάρχει. Όταν τελειώσετε την βιντεοπαρουσίασή σας, αποθηκεύεται αυτόματα στους server της εταιρίας για μελλοντική χρήση. Σας παρέχει τη δυνατότητα να την μεταφορτώσετε στο youtube ή να την ενσωματώσετε σε οποιαδήποτε άλλη ιστοσελίδα.
Το PowToon είναι ένα εργαλείο το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσα στην τάξη για εκπαιδευτικό σκοπό. Στη δοκιμαστική δωρεάν έκδοση παρέχεται ένας λογαριασμός για τον καθηγητή και για 30 μαθητές και επιτρέπει τη δημιουργία 30 βιντεοπαρουσιάσεων που έχουν κάτω δεξιά τη στάμπα του εργαλείου (το λεγόμενο και branding). Με 36 δολάρια το χρόνο μπορείτε να έχετε το εκπαιδευτικό πακέτο που σας παρέχει έναν λογαριασμό για τον καθηγητή και για 90 μαθητές με δυνατότητα να κατεβάζετε τις βιντεοπαρουσιάσεις που φτιάχνετε στους υπολογιστές σας χωρίς πλέον τη στάμπα του εργαλείου.

Παρακολουθήστε σε αυτή την παρουσίαση, τα βασικά βήματα δημιουργίας ενός βίντεο στο Powtoon:


Δείτε παρακάτω 3 βίντεο tutorials για το PowToon:






Το e-book χρήσης του μπορείτε να το δείτε παρακάτω:



Πηγή: http://moodle2.epyna.eu/

Τυχαίες αναρτήσεις...