Menu

Καλωσόρισμα

Θα ήθελα να καλωσορίσω όλους τους επισκέπτες του παρόντος ιστολογίου και ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο!
Αυτό το blog δημιουργήθηκε με κύριο στόχο την ενημέρωση σε θέματα που αφορούν την Διδασκαλία της Πληροφορικής στην Εκπαίδευση. Θα βρείτε άρθρα για την Πληροφορική και την Τεχνολογία καθώς και επιλεγμένο υλικό δικό μου αλλά και άλλων συναδέλφων σχετικό με τη Διδασκαλία της Πληροφορικής στο Γυμνάσιο.
Σύμφωνα με τα παρόντα Α.Π.Σ. και Δ.Ε.Π.Π.Σ στην Πληροφορική, το παρόν υλικό μπορεί να αξιοποιηθεί εκτός από το Γυμνάσιο στο Γενικό Λύκειο, στο ΕΠΑ.Λ αλλά και στο Δημοτικό με κάποιες τροποποιήσεις.
                                                   Καλή πλοήγηση!

Ιστοεξερεύνηση: Πλοήγηση στο Παγκόσμιο Ιστό και στο Υπερκείμενο

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Το “Πλοήγηση στο Παγκόσμιο Ιστό και στο Υπερκείμενο” είναι μία ιστοεξερεύνηση από τον Αριστείδη Αράπογλου. Στόχο έχει να ανακαλύψουν οι μαθητές τον Παγκόσμιο Ιστό και το Λογισμικό Πλοήγησης.
Ο Παγκόσμιος Ιστός (World Wide Web-WWW) είναι η πιο δημοφιλής υπηρεσία του Διαδικτύου, που μας επιτρέπει με ιδιαίτερα εύκολο τρόπο να έχουμε πρόσβαση σε μια τεράστια συλλογή ψηφιακών εγγράφων, τις ιστοσελίδες.
  • Ποια ομοιότητα μπορεί να έχει ο Παγκόσμιος Ιστός με τον ιστό της αράχνης;
  • Πώς μπορούμε να επισκεφτούμε μία ιστοσελίδα και να τη δούμε στην οθόνη από τον υπολογιστή μας;
  • Πώς μπορούμε να σερφάρουμε (να πλοηγηθούμε) στον Παγκόσμιο Ιστό;
Μελετώντας προσεκτικά την ενότητα θα είστε σε θέση να απαντήσετε στα παραπάνω ερωτήματα και να χρησιμοποιείτε την υπηρεσία του Παγκόσμιου Ιστού. 

Πατήστε στην παρακάτω εικόνα για να συνεχίσετε με την ιστοεξερεύνηση...


Τυχαίες αναρτήσεις...