Menu

Καλωσόρισμα

Θα ήθελα να καλωσορίσω όλους τους επισκέπτες του παρόντος ιστολογίου και ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο!
Αυτό το blog δημιουργήθηκε με κύριο στόχο την ενημέρωση σε θέματα που αφορούν την Διδασκαλία της Πληροφορικής στην Εκπαίδευση. Θα βρείτε άρθρα για την Πληροφορική και την Τεχνολογία καθώς και επιλεγμένο υλικό δικό μου αλλά και άλλων συναδέλφων σχετικό με τη Διδασκαλία της Πληροφορικής στο Γυμνάσιο.
Σύμφωνα με τα παρόντα Α.Π.Σ. και Δ.Ε.Π.Π.Σ στην Πληροφορική, το παρόν υλικό μπορεί να αξιοποιηθεί εκτός από το Γυμνάσιο στο Γενικό Λύκειο, στο ΕΠΑ.Λ αλλά και στο Δημοτικό με κάποιες τροποποιήσεις.
                                                   Καλή πλοήγηση!

Video Games: Είναι χόμπι ή εθισμός για τα παιδιά;

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Δεν θα μπορούσα να ξεκινήσω το θέμα χωρίς να αναφέρω ένα καταπληκτικό βιβλίο για μικρά παιδιά: «Με μόνο φίλο τον υπολογιστή;», από την Τζένιφερ Μουρ-Μαλινός. Στην εν λόγω ιστορία, ο Τάσος εθίστηκε στα video games και έχασε όλη την ενέργεια και την όρεξη για το σχολείο, τους φίλους και την οικογένειά του. Όμως στο τέλος, λίγο πριν μείνει εντελώς μόνος, βρήκε ένα θαυματουργό «φάρμακο», που τον βοήθησε να
απαλλαγεί απ’ αυτήν την εξάρτηση! Θα αναρωτιέστε, ποιο είναι αυτό το σωτήριο φάρμακο, σωστά;
Έρευνες δείχνουν πως πολλά παιδιά σήμερα έρχονται σε καθημερινή επαφή με κινητά και tablets, ενώ ακόμα φοράνε πάνα. Είναι εύλογο τα παιδιά να μαγεύονται από την συνεχή εναλλαγή εικόνων, χρωμάτων και ήχων που προσφέρουν οι οθόνες. Θα ήταν ανόητο όμως να λέγαμε, πως η λύση βρίσκεται στην απομάκρυνση κάθε είδους οθόνης από το σπίτι μετά τον ερχομό ενός παιδιού. Εδώ όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο δύσκολα, όταν δηλαδή έχουμε να κάνουμε με πολύ μικρές ηλικίες, καθώς θα μπορούσε κανείς να θέσει όρια/να κρύψει συσκευές/να αποσπάσει την προσοχή του από αυτές, πιο εύκολα σε ένα μωρό παρά σε έναν έφηβο.

Δείτε τη συνέχεια του άρθρου πατώντας εδώ.

Τυχαίες αναρτήσεις...