Menu

Καλωσόρισμα

Θα ήθελα να καλωσορίσω όλους τους επισκέπτες του παρόντος ιστολογίου και ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο!
Αυτό το blog δημιουργήθηκε με κύριο στόχο την ενημέρωση σε θέματα που αφορούν την Διδασκαλία της Πληροφορικής στην Εκπαίδευση. Θα βρείτε άρθρα για την Πληροφορική και την Τεχνολογία καθώς και επιλεγμένο υλικό δικό μου αλλά και άλλων συναδέλφων σχετικό με τη Διδασκαλία της Πληροφορικής στο Γυμνάσιο.
Σύμφωνα με τα παρόντα Α.Π.Σ. και Δ.Ε.Π.Π.Σ στην Πληροφορική, το παρόν υλικό μπορεί να αξιοποιηθεί εκτός από το Γυμνάσιο στο Γενικό Λύκειο, στο ΕΠΑ.Λ αλλά και στο Δημοτικό με κάποιες τροποποιήσεις.
                                                   Καλή πλοήγηση!

Πώς θα εντοπίσετε τον οποιοδήποτε στο διαδίκτυο

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Ακόμη και αν οι περισσότεροι δεν θα το παραδέχονταν ποτέ, δεν είναι λίγοι αυτοί που κάποια στιγμή στη ζωή τους επιχείρησαν να αναζητήσουν πληροφορίες για έναν άλλο άνθρωπο στο διαδίκτυο.
Άλλωστε στην εποχή των κοινωνικών δικτύων, οι περισσότεροι διαθέτουν έστω ένα λογαριασμό
σε κάποιο μέσο, έχοντας ανεβάσει σε αυτόν ορισμένα προσωπικά τους δεδομένα.
Η αναζήτηση ανθρώπων στο διαδίκτυο, ωστόσο, δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση, ειδικά αν κάποιος θέλει να κρύψει τα ηλεκτρονικά του ίχνη. Όμως, υπάρχουν ορισμένες κινήσεις που αν κάνουμε είναι σίγουρο ότι πιθανότατα θα καταλήξουμε σε κάποιο αποτέλεσμα.
Το έγκυρο τεχνολογικό site Cnet έχει δημοσιεύσει ένα άρθρο με τις κινήσεις που πρέπει να κάνουμε για να εντοπίσουμε κάποιον και μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω. Ας σημειωθεί ότι στην περίπτωση των Ελλήνων, ίσως η διαδικασία είναι λίγο πιο δύσκολη καθώς δεν μπορούμε να περιοριστούμε στο ελληνικό αλφάβητο, αλλά θα πρέπει να δοκιμάσουμε και τη γραφή με λατινικούς χαρακτήρες.
Στις ενστάσεις ότι όλα αυτά συνιστούν «κατασκοπία» και βίαιη καταπάτηση των προσωπικών δεδομένων, ας επισημάνουμε ότι η γνώση είναι δύναμη. Εάν δεν γνωρίζουμε πώς μπορεί να μας εντοπίσει κάποιος, τότε πώς θα είμαστε σίγουροι για την ασφάλεια των προσωπικών μας δεδομένων, που έχουμε ανεβάσει στο δίκτυο θεωρώντας -πιθανότατα εσφαλμένα- ότι είναι ασφαλή από τρίτους;
Πάμε λοιπόν να δούμε ποια είναι τα βήματα που μπορεί κάποιος να ακολουθήσει για να εντοπίσει τον οποιοδήποτε στο διαδίκτυο... Δείτε ολόκληρο το άρθρο πατώντας εδώ.

Τυχαίες αναρτήσεις...