Menu

Καλωσόρισμα

Θα ήθελα να καλωσορίσω όλους τους επισκέπτες του παρόντος ιστολογίου και ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο!
Αυτό το blog δημιουργήθηκε με κύριο στόχο την ενημέρωση σε θέματα που αφορούν την Διδασκαλία της Πληροφορικής στην Εκπαίδευση. Θα βρείτε άρθρα για την Πληροφορική και την Τεχνολογία καθώς και επιλεγμένο υλικό δικό μου αλλά και άλλων συναδέλφων σχετικό με τη Διδασκαλία της Πληροφορικής στο Γυμνάσιο.
Σύμφωνα με τα παρόντα Α.Π.Σ. και Δ.Ε.Π.Π.Σ στην Πληροφορική, το παρόν υλικό μπορεί να αξιοποιηθεί εκτός από το Γυμνάσιο στο Γενικό Λύκειο, στο ΕΠΑ.Λ αλλά και στο Δημοτικό με κάποιες τροποποιήσεις.
                                                   Καλή πλοήγηση!

Δημιουργία φόρμας στο Google Drive με τα Google Docs (ερωτηματολόγιο, κουίζ, τεστάκια κλπ)

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Ένας πολύ εύκολος και γρήγορος τρόπος για να κάνετε μια online έρευνα/δημοσκόπηση ,  να πάρετε τη γνώμη του κόσμου για ένα θέμα που σας ενδιαφέρει,  να δημιουργήσετε τα δικά σας on-line τεστ, ή ακόμα και τις  δικές σας φόρμες επικοινωνίας,  είναι μέσω των Φορμών (Forms) που παρέχει το Google Docs, και βέβαια τις απαντήσεις  να τις λάβετε σε ένα υπολογιστικό φύλλο.

Αφού συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο Google, μεταφερθείτε στα εργαλεία που μας παρέχει η Google όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα:


Μόλις μεταφερθείτε στο Drive, πατήστε στο κουμπί Νέο που βρίσκεται πάνω αριστερά και επιλέξτε περισσότερα και Φόρμες Google από τη λίστα που θα εμφανιστεί. 





Εφόσον είναι η πρώτη φορά που δημιουργείτε ερωτηματολόγιο στις Google Forms, θα σας εμφανιστεί μια οθόνη υποδοχής (όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα) με την ανανεωμένη λειτουργικότητα. Κάντε κλικ στην "Έναρξη" για να προχωρήσετε.


Κάνοντας κλικ στην "Αλλαγή θέματος" μπορείτε να αλλάξετε το θέμα και να επιλέξετε ένα της αρεσκείας...




Από αυτή την ενότητα μπορείτε να ρυθμίσετε κάποιες γενικές επιλογές που αφορούν το ερωτηματολόγιο.


Στη συνέχεια, κάνοντας κλικ στα πεδία "Φόρμα χωρίς τίτλο" και "Περιγραφή φόρμας" ορίζετε το όνομα και μια σύντομη περιγραφή του ερωτηματολογίου σας. 
Η σημαντικότερη επιλογή για κάθε ερώτηση είναι ο τύπος απάντησης που περιμένετε από το άτομο που θα συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο σας.
Κάθε μία από τις επιλογές παρέχει πολλαπλές δυνατότητες παραμετροποίησης από το πεδίο "Σύνθετες ρυθμίσεις".
Ανεξαρτήτως του αν έχετε ορίσει σύνθετες ρυθμίσεις ή όχι, τσεκάροντας το κουτάκι για "Απαιτούμενη ερώτηση", ορίζετε πως ο επισκέπτης θα πρέπει οπωσδήποτε να απαντήσει την ερώτηση για να ολοκληρώσει το ερωτηματολόγιο.

Από την Επιλογή προορισμού απαντήσεων μπορείτε να καθορίσετε που θα αποθηκεύονται οι απαντήσεις που θα λαμβάνετε στο ερωτηματολόγιό σας. Είτε σε ένα νέο υπολογιστικό φύλλο (να το προτιμάτε) είναι σαν νέο φύλλο σε υπάρχον υπολογιστικό φύλλο. Αφού επιλέξετε ποιον τρόπο επιθυμείτε πατήστε το εικονίδιο Δημιουργία


Μπορείτε να ξεκινήσετε να εισάγετε τις ερωτήσεις σας γράφοντας την ερώτηση, αν θέλετε γράφετε το κείμενο βοήθειας-υπόδειξη ή το αφήνετε κενό, επιλέγετε τον τύπο της ερώτησης από τις επιλογές που είναι διαθέσιμες.
Τέλος κάνετε κλικ στο εικονίδιο Αποστολή φόρμας. Από το παράθυρο που εμφανίζεται μπορείτε να πάρετε το σύνδεσμο (αντιγραφή) και να τον δώσετε σε όσους θέλετε να απαντήσουν στο ερωτηματολόγιο-φόρμα ή να συμπληρώσετε τα emails τους στο πεδίο Αποστολή φόρμας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και να αποσταλεί αυτόματα ως μήνυμα. Μπορείτε ακόμα επιλέγοντας Ενσωμάτωση να πάρετε τον αντίστοιχο κώδικα και να τον ενσωματώσετε στη δική σας σελίδα.

Δείτε ένα κατατοπιστικό βίντεο:



Και ένα παράδειγμα εδώ:

Τυχαίες αναρτήσεις...