Menu

Καλωσόρισμα

Θα ήθελα να καλωσορίσω όλους τους επισκέπτες του παρόντος ιστολογίου και ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο!
Αυτό το blog δημιουργήθηκε με κύριο στόχο την ενημέρωση σε θέματα που αφορούν την Διδασκαλία της Πληροφορικής στην Εκπαίδευση. Θα βρείτε άρθρα για την Πληροφορική και την Τεχνολογία καθώς και επιλεγμένο υλικό δικό μου αλλά και άλλων συναδέλφων σχετικό με τη Διδασκαλία της Πληροφορικής στο Γυμνάσιο.
Σύμφωνα με τα παρόντα Α.Π.Σ. και Δ.Ε.Π.Π.Σ στην Πληροφορική, το παρόν υλικό μπορεί να αξιοποιηθεί εκτός από το Γυμνάσιο στο Γενικό Λύκειο, στο ΕΠΑ.Λ αλλά και στο Δημοτικό με κάποιες τροποποιήσεις.
                                                   Καλή πλοήγηση!

Δημιουργήσετε κολάζ με το Picmonkey

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Το Picmonkey είναι μια Web 2.0 εφαρμογή, την οποία μπορείτε να χρησιμοποιείτε δωρεάν ώστε να επεξεργαστείτε τις φωτογραφίες, να δημιουργήσετε κολάζ online χωρίς να χρειαστεί να κατεβάσετε ή να ανοίξετε κάποιο πρόγραμμα. Διαθέτει ένα βασικό interface και εξαιρετικά εργαλεία, ενώ δεν απαιτείται να κάνετε sign-up.
Ξεκινήστε λοιπόν ανοίγοντας το Picmonkey και επιλέξτε
“create a collage” . Κάντε κλικ πάνω στο “open photos” και διαλέξτε φωτογραφίες που έχετε αποθηκευμένες σε κάποιο αποθηκευτικό μέσο.
Από τα “layouts” επιλέξτε ουσιαστικά το στήσιμο που θέλετε να έχει το κολάζ, πόσα κελιά θα έχει, και ποια διάσταση.
Το επόμενο βήμα είναι να γεμίσετε με εικόνες τα κενά “κουτιά”. Άρα γυρνάτε ξανά στην επιλογή “image” και με drag and drop προσθέτετε τις φωτογραφίες.
Όταν το ολοκληρώσετε το σώζετε το αρχείο στον υπολογιστή σας και κατόπιν πατάτε “edit” στο αναδυόμενο παράθυρο επιλέγετε “open in editor”.
Περνάτε στη επόμενη οθόνη – λειτουργία του picmonkey εδώ μπορείτε να προσθέσετε κείμενο να βάλετε κάποια γραφικά στοιχεία αλλά και κάποια εφέ. Αν θέλετε να προσθέσετε κείμενο επιλέγετε την γραμματοσειρά που θέλετε και πατάτε “add text” . Μπορείτε επίσης να προσθέσετε γραφικά στοιχεία και πλαίσια.
Τέλος μπορείτε να δημιουργήσετε υδατογράφημα στις φωτογραφίες σας που είναι ένας τρόπος να τις προστατέψετε μιας και σας ανήκουν επιλέγοντας “edit a photo” και διαλέγοντας από τα αρχεία σας την φωτογραφία που θέλετε να επεξεργαστείτε. Όταν έχετε αποφασίσει πόσο κομμάτι της εικόνας σας θέλετε να καλύπτει, αλλάζετε το χρώμα και το κάνετε άσπρο και βάζετε την ρύθμιση fade περίπου στο 70%. 

Δείτε ένα σχετικό βίντεο:

Τυχαίες αναρτήσεις...