Menu

Καλωσόρισμα

Θα ήθελα να καλωσορίσω όλους τους επισκέπτες του παρόντος ιστολογίου και ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο!
Αυτό το blog δημιουργήθηκε με κύριο στόχο την ενημέρωση σε θέματα που αφορούν την Διδασκαλία της Πληροφορικής στην Εκπαίδευση. Θα βρείτε άρθρα για την Πληροφορική και την Τεχνολογία καθώς και επιλεγμένο υλικό δικό μου αλλά και άλλων συναδέλφων σχετικό με τη Διδασκαλία της Πληροφορικής στο Γυμνάσιο.
Σύμφωνα με τα παρόντα Α.Π.Σ. και Δ.Ε.Π.Π.Σ στην Πληροφορική, το παρόν υλικό μπορεί να αξιοποιηθεί εκτός από το Γυμνάσιο στο Γενικό Λύκειο, στο ΕΠΑ.Λ αλλά και στο Δημοτικό με κάποιες τροποποιήσεις.
                                                   Καλή πλοήγηση!

Συννεφόλεξα με το εργαλείο Wordle

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Το WORDLE είναι μια διαδικτυακή – online εφαρμογή, άλλο ένα web 2.0 εργαλείο, με το οποίο μπορείτε να δημιουργήσετε “σύννεφα λέξεων” (word clouds) από ένα κείμενο που έχετε γράψει. Βασίζεται στην πλατφόρμα Java.
"Τα σύννεφα λέξεων" δίνουν έμφαση σε λέξεις που εμφανίζονται συχνότερα στο κείμενό σας. Μπορείτε να αλλάξετε γραμματοσειρές και χρώματα, να εκτυπώσετε την εικόνα που δημιουργήθηκε,
να φτιάξετε μια αφίσα εκδήλωσης, να δημοσιεύσετε σε ιστολόγιο το έργο σας, να δημιουργηθούν ομαδικά κείμενα με απόψεις των μαθητών/τριών για διάφορα θέματα και με το wordle να δείτε τα κοινά σημεία των απόψεων αυτών. Υποστηρίζονται 26 γλώσσες – ανάμεσά τους και η ελληνική γλώσσα. Οι εικόνες που δημιουργούνται από την εφαρμογή Wordle διαθέτουν πνευματικά δικαιώματα κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution.

Αρχικά λοιπόν αφού μεταβείτε στη σελίδα http://www.wordle.net/  επιλέξτε create και στη συνέχεια μπορείτε είτε να εισάγετε κείμενο ή λέξεις που θέλετε να μετατρέψετε σε σύννεφο λέξεων, είτε να εισάγετε τη διεύθυνση μιας ιστοσελίδας και το wordle να δημιουργήσει ένα σύννεφο λέξεων για αυτή την ιστοσελίδα. Στη συνέχεια μπορείτε να αλλάξετε το στυλ του σύννεφου επιλέγοντας randomize πολλές φορές μέχρι να βρείτε αυτό που σας αντιπροσωπεύει περισσότερο. Μπορείτε επίσης να επεξεργαστείτε τη γραμματοσειρά (34 διαθέσιμες), τον προσανατολισμό και το χρώμα επιλέγοντας Font, Layout και Colour αντίστοιχα και να εμφανίσετε τις λέξεις με αλφαβητική σειρά. Διαθέτει 12 διαφορετικές παλέτες χρωμάτων και η δυνατότητα δημιουργίας συνδυασμών χρωμάτων. Όταν ολοκληρώσετε το σύννεφο λέξεων μπορείτε είτε να το εκτυπώσετε επιλέγοντας print είτε να το αποθηκεύσετε στη δημόσια βιβλιοθήκη του wordle επιλέγοντας save to public gallery.




Τυχαίες αναρτήσεις...