Menu

Καλωσόρισμα

Θα ήθελα να καλωσορίσω όλους τους επισκέπτες του παρόντος ιστολογίου και ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο!
Αυτό το blog δημιουργήθηκε με κύριο στόχο την ενημέρωση σε θέματα που αφορούν την Διδασκαλία της Πληροφορικής στην Εκπαίδευση. Θα βρείτε άρθρα για την Πληροφορική και την Τεχνολογία καθώς και επιλεγμένο υλικό δικό μου αλλά και άλλων συναδέλφων σχετικό με τη Διδασκαλία της Πληροφορικής στο Γυμνάσιο.
Σύμφωνα με τα παρόντα Α.Π.Σ. και Δ.Ε.Π.Π.Σ στην Πληροφορική, το παρόν υλικό μπορεί να αξιοποιηθεί εκτός από το Γυμνάσιο στο Γενικό Λύκειο, στο ΕΠΑ.Λ αλλά και στο Δημοτικό με κάποιες τροποποιήσεις.
                                                   Καλή πλοήγηση!

Δημιουργείστε τις δικές σας διαδραστικές αφίσες με το Glogster

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Το Glogster είναι ένα κοινωνικό δίκτυο που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν δωρεάν διαδραστικές αφίσες. Ο όρος "glog" αναφέρεται στην εικόνα εκείνη η οποία κατά τη δημιουργία της παρέχει πολυμεσική πληροφορία σε ένα διαδραστικό περιβάλλον. Πρόκειται ουσιαστικά για μια ψηφιακή αφίσα όπου οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να αλληλεπιδρούν με το περιεχόμενο.
Το Glogster ιδρύθηκε το 2007 και μέχρι σήμερα αριθμεί πάνω από 2.5 εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο με την πλειοψηφία αυτών να αποτελείται από έφηβους. Μέσα από το περιβάλλον σχεδίασης δίνεται η δυνατότητα στους χρήστες να εισάγουν κείμενο, εικόνες, φωτογραφίες, ήχο, βίντεο και διάφορα ειδικά εφέ απαραίτητα για να δημιουργήσουν μια online πολυμεσική δραστηριότητα. Οι αφίσες μπορούν να διαμοιράζονται είτε μέσα από την ιστοσελίδα σε άλλους χρήστες, είτε να ενσωματώνονται σε wikis, blogs ή social networks όπως Facebook και Twitter. Επίσης οι αφίσες μπορούν να εξαχθούν και να αποθηκευθούν τοπικά στον υπολογιστή σε κατάλληλη μορφή.

Δείτε ένα οδηγό χρήσης πατώντας εδώ.

Δείτε ένα βίντεο tutorial για το Glogster:


Τυχαίες αναρτήσεις...