Menu

Καλωσόρισμα

Θα ήθελα να καλωσορίσω όλους τους επισκέπτες του παρόντος ιστολογίου και ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο!
Αυτό το blog δημιουργήθηκε με κύριο στόχο την ενημέρωση σε θέματα που αφορούν την Διδασκαλία της Πληροφορικής στην Εκπαίδευση. Θα βρείτε άρθρα για την Πληροφορική και την Τεχνολογία καθώς και επιλεγμένο υλικό δικό μου αλλά και άλλων συναδέλφων σχετικό με τη Διδασκαλία της Πληροφορικής στο Γυμνάσιο.
Σύμφωνα με τα παρόντα Α.Π.Σ. και Δ.Ε.Π.Π.Σ στην Πληροφορική, το παρόν υλικό μπορεί να αξιοποιηθεί εκτός από το Γυμνάσιο στο Γενικό Λύκειο, στο ΕΠΑ.Λ αλλά και στο Δημοτικό με κάποιες τροποποιήσεις.
                                                   Καλή πλοήγηση!

Διαγωνισμοί εκπαιδευτικής ρομποτικής από την WRO Hellas

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Μέσα από το 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά Δημοτικού και τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για μαθητές Γυμνασίου δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά να αναπτύξουν τα ταλέντα και τις επιστημονικές τους δεξιότητες με δημιουργικό τρόπο.
Τους διαγωνισμούς διοργανώνει ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός WRO Hellas με την
υποστήριξη της COSMOTE και τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Οι Πανελλήνιοι Διαγωνισμοί Εκπαιδευτικής Ρομποτικής δίνουν τη δυνατότητα σε παιδιά, δασκάλους και καθηγητές από τις 13 Περιφέρειες της χώρας να σχεδιάσουν και να δημιουργήσουν μια ολοκληρωμένη ρομποτική κατασκευή-μοντέλο βασισμένη στο θέμα του διαγωνισμού, αναπτύσσοντας το ταλέντο τους, τη φαντασία τους και τις επιστημονικές τους δεξιότητες, στην κατεύθυνση της επίλυσης του προβλήματος μέσα από τη συνεργασία της ομάδας.
Ο φετινός διαγωνισμός για τους μαθητές του Γυμνασίου  συνδυάζει την τεχνολογία στην Αρχαία Ελλάδα με θέμα "Ταξίδι στην Αρχαιότητα".

Η αξιολόγηση του έργου κάθε ομάδας, αποτελούμενης από 3 έως 6 μαθητές Δημοτικού και 2 έως 3 μαθητές Γυμνασίου, θα πραγματοποιηθεί από έγκριτη επιτροπή ειδικών επιστημόνων με κριτήρια τη σύλληψη της ιδέας, τον προγραμματισμό, την κατασκευή, την παρουσίαση και τη λειτουργία της Ομάδας.
Στόχος των διαγωνισμών είναι, μεταξύ άλλων, η διάδοση της νέας εκπαιδευτικής μεθόδου STEM (Science-Technology-Engineering-Mathematics) και η ένταξή της στο σύστημα διδασκαλίας και εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

Οι ενδιαφερόμενες ομάδες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην ιστοσελίδα www.wrohellas.gr μέχρι και την 30/01/2016.

Τυχαίες αναρτήσεις...