Menu

Καλωσόρισμα

Θα ήθελα να καλωσορίσω όλους τους επισκέπτες του παρόντος ιστολογίου και ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο!
Αυτό το blog δημιουργήθηκε με κύριο στόχο την ενημέρωση σε θέματα που αφορούν την Διδασκαλία της Πληροφορικής στην Εκπαίδευση. Θα βρείτε άρθρα για την Πληροφορική και την Τεχνολογία καθώς και επιλεγμένο υλικό δικό μου αλλά και άλλων συναδέλφων σχετικό με τη Διδασκαλία της Πληροφορικής στο Γυμνάσιο.
Σύμφωνα με τα παρόντα Α.Π.Σ. και Δ.Ε.Π.Π.Σ στην Πληροφορική, το παρόν υλικό μπορεί να αξιοποιηθεί εκτός από το Γυμνάσιο στο Γενικό Λύκειο, στο ΕΠΑ.Λ αλλά και στο Δημοτικό με κάποιες τροποποιήσεις.
                                                   Καλή πλοήγηση!

“Εβδομάδα Πληροφορικής: Ώρα Κώδικα” από 7 έως 13 Δεκεμβρίου 2015

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Την εβδομάδα 7 έως 13 Δεκεμβρίου 2015 οργανώνεται σε παγκόσμιο επίπεδο για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Διεθνής Εβδομάδα Προγραμματισμού «Η ώρα του Κώδικα», ιδέα για την προβολή του προγραμματισμού και να έρθουν σε επαφή άτομα που έχουν μεγάλη επιθυμία να αποκτήσουν γνώσεις.
Η απόκτηση γνώσεων και ικανοτήτων όσον αφορά την αλγοριθμική σκέψη και την επίλυση προβλημάτων από μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θεωρείται πλέον απαραίτητη στη σύγχρονη κοινωνία και η εκμάθηση προγραμματισμού σε αυτές τις
ηλικίες προτείνεται σήμερα ως βασική δεξιότητα μετά τη γραφή και την ανάγνωση.
Στη διάρκεια της εβδομάδας αυτής οργανώνονται δράσεις που φέρνουν κοντά τους μαθητές με τον προγραμματισμό και την πληροφορική. Οι δράσεις αυτές βοηθούν το μαθητή στο να καλλιεργήσει δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων, λογικής και δημιουργικότητας.



Στην εβδομάδα προώθησης του προγραμματισμού μπορούν να συμμετάσχουν και να παρακολουθήσουν μαθήματα για να μάθουν προγραμματισμό και να αποκτήσουν συναφείς δεξιότητες παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικοί, επιχειρηματίες ανεξαρτήτου ηλικίας.

Εδώ μπορείτε να δηλώστε τη δική σας «Ώρα Κώδικα» και να μάθετε περισσότερα για τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην πόλη σας και στον κόσμο γενικότερα, με κίνητρα, βραβεία και κάποια δώρα.

Τυχαίες αναρτήσεις...